HET ROER OM


De laatste tijd bekruipt mij zo nu en dan het gevoel dat ik niet helemaal meer tevreden ben met mijn weblog. Het komt menig maal niet meer in de buurt van wat mij voor ogen stond. Het is net of de vervlakking zijn intrede heeft gedaan en het webloggen meer een verslaglegging is geworden van alledaagse gebeurtenissen. Op zich is daar niets mis mee, het geeft een aardig inkijkje van een doodnormaal Nederlands leventje, maar bij het begin had ik iets meer idealen. Ik zag de mogelijkheid om zo nu en dan een maatschapijkritisch geluid te laten horen. Ook het bezig zijn met taal; het vinden van de goede woorden om gevoelens, gebeurtenissen of mooie beelden te beschrijven leek me een fijne uitdaging.

De aanstaande verkiezingen staan voor de deur. Ik weet nog niet zo goed wat ik er mee moet. Alleen afgaan op de stemwijzer die ik ingevuld heb lijkt me iets te gemakkelijk. De woorden van Frits Wester tijdens een interview op radio 2 hebben net iets te veel indruk op mij gemaakt en zijn blijven hangen. Volgens hem is het voor iedere burger goed te doen om eens een paar items te nemen om te zien welke partij het meest met de eigen denkbeelden overeenkomt. Als voorbeeld noemde hij de zorg, het onderwijs en bijvoorbeeld de AOWleeftijd. Het tijdperk van alleen de eigen portemonnee dient nu toch wel eens verlaten te worden. Hij heeft gelijk en ik wil mij inderdaad wat breder oriënteren.

Het is wel jammer dat belangrijke optredens van politici vaak zo laat op de avond zijn. Ik heb begrepen dat er in het programma van Knevel en van de Brink al heel veel boeiende onderwerpen aan de orde zijn geweest. Lange tijd in mijn leven was laat naar bed gaan geen punt, maar sinds een paar jaar heb ik mij aangeleerd om wat vroeger te gaan slapen en ik moet zeggen dat ik mij daar wel zo goed bij voel. Ik denk dat er wel meer mensen zijn die het late tijdstip een bezwaar vinden en om het de volgende dag te gaan zien is mosterd na de maaltijd. Misschien biedt Nova perspectief, want er is nog behoorlijk wat werk voor mij aan de winkel voor ik tot een veranwoorde keuze kan komen

hanscke Zondag 30 Mei 2010 - 3:34 pm | | Actueel

acht reacties

Me!

Wellicht was het je opgevallen dat er soms minder reacties waren. Dat kwam doordat reageren niet mogelijk was. Een server busy melding kregen we. dat komt bij meer mensen voor die dezelfde provider hebben (brillie, afanja etc.). Maar goed, dat terzijde, ik ben benieuwd hoe de verdere invulling van je blog gaat plaatsvinden.

Me!, (E-mail ) (URL) - 30-05-’10 16:53
Hanny

In de zomermaanden staat het bloggen bij veel mensen op een laag pitje. Tijd misschien om rustig te overdenken wat je wilt.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 30-05-’10 17:21
Marjolijn

Ben benieuwd wat je van het log gaat maken.
Wist je dat Knevel en v.d.Brink in de late middag (volgende dag) herhaalt wordt, alleen nu even niet vanwege Roland Garros. Of misschien ook wel op uitzending gemist.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 30-05-’10 17:36
Xiwel

Ik heb nog geen ervaring gehad met een slechte bereikbaarheid op dit of op andere weblogs.

Als het om de inhoud van een log gaat, dan is afwisseling belangrijk voor zowel de schrijver als de lezer. Ik probeer dat te doen met korte en lange logjes, foto’s of tekeningen, luchtig en zwaar en noem maar op.

In die vorm kan ik m’n ei behoorlijk kwijt en heb ik er een redelijk goed gevoel bij. Veel lezers heb ik niet, maar die komen wel redelijk positief over.

Ik merk wel dat algemenere en landelijke of internationale onderwerpen beter aanslaan dan iets regionaals. Daar heb ik een beetje maling aan. Dat regionale gaat me meer aan het hart en ik heb er meer verstand van. Bij dat landelijke ben ik een van de velen en dat spreekt mij niet zo aan. Neemt niet weg dat ik zoiets er ook tussendoor drappeer voor de broodnodige afwisseling. En vaak weet ik wel een invalshoek te bedenken die door anderen (nog) niet bedacht is.

Als het om het stemmen gaat, dan bepaal ik dat in de afgelopen 4 jaar en niet een kwartier voordat ik naar de stembus loop. Kieswijzers, debatten en vage beloftes zijn aan mij niet besteed.

Ik heb echter wel een moeilijke keuze, omdat ik mezelf een liberaal-sociale en groene pacifist noem. Die partij bestaat niet. Het beste zou zijn als D66 met GL samengaat en er nog wat PSP-achtigen bij zouden komen. Daarnaast wil ik wel dat mijn stem effect heeft. Stemmen op een partij die vrijwel geen kans maakt om in de regering te komen zie ik niet zitten. Zij kunnen simpelweg minder realiseren.

Xiwel, (URL) - 30-05-’10 21:25
Michiel

Kijk eens naar het programma van de Piratenpartij. Ze hebben hun naam misschien niet mee maar hun thema spreekt me wel aan. Ze hebben geen kans om in de regering te komen, maar dat heeft dan wel het voordeel dat ze geen coalitiecompromissen hoeven te sluiten. En wat je dan vaak ziet – net als bij de Partij Voor De Dieren – is dat hun punten op termijn door de grote partijen worden overgenomen. Dan heb je indirect toch invloed. Misschien wel meer dan bij stemmen op een reeds gevestigde partij.

Michiel, (URL) - 30-05-’10 22:16
Di Mario

Misschien kun je eens kijken op uitzending gemist. Gaat wel een hoop tijd inzitten, maar je moet maar zo denken, het is voor de toekomst.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 30-05-’10 22:57
Thérèse

Zo zit iedereen weer anders in elkaar. Ik vind het wel erg veel over verkiezingen gaan. En wat nog veel erger is, zelfs in het journaal krijg je een ‘gekleurde’ verslaggeving. Sommige dingen worden NIET genoemd; andere dingen gigantisch opgeblazen.
Ik ben het wel gloeiend met je eens dat men niet alleen naar zijn eigen portemonnaie moet kijken, maar zelf moet nadenken wat echt heel belangrijk is en uitzoeken welke partij daar iets aandoet.
Groeten Hanscke. Th.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 31-05-’10 20:59
mikelodeon

De verkiezingen en op wie te stemmen baren mij ook zorgen. Met De kieswijzer kwam ik er niet uit. Ik ga idd met enkele voor mij zeer zwaar wegende onderwerpen de partijen nog eens langs. Wat je blog betreft, jij hebt het stuur in handen :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 01-06-’10 03:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.