EUROSONGFESTIVAL


Even heb ik weer het gevoel van vroeger. En voordat de uitslag het schrijven van mijn stukje kan beïnvloeden, moet ik mij haasten om nog even iets van mijn gedachten hierover op het scherm te krijgen. Vorig jaar schreef ik ook al dat ik een echte fan van het songfestival ben. Ik heb gewoon hele dierbare herinneringen aan dit festijn. Vandaag speelde het deuntje van het meisje op de blote voeten, Sandy Shaw, 'Puppet on a string' steeds door mijn hoofd en ik wilde deze herinnering even haarfijn uit de doeken doen. Bij nader inzien hoeft dit niet, omdat ik daar vorig jaar ook al over geschreven heb. Wat ik dit jaar dan wel kwijt wil, is dat ik afgelopen dinsdag met plezier heb gekeken. Hebben we een aantal jaren gehad van hoe gekker hoe beter, dit jaar vond ik dat op de eerste avond, of anders gezegd, tijdens de eerste halve finale, de meeste liedjes wel leuk waren, zowel om te horen als er naar te kijken. Volgens mij kan het Eurovisiesongfestival op deze manier wel weer stijgen naar een gebeurtenis die echt de moeite waard is. Veel landen proberen toch om er iets van de eigen populaire zangcultuur in te leggen zonder het heel nadrukkelijk belachelijk te maken. Ik ga met veel plezier de tweede halve finale bekijken en of Sieneke nu wel of niet een finaleplaats wint, (ik vind dat heel moeilijk in te schatten; ik waag me er niet aan) ook zaterdagavond ben ik als kijker zeker weer van de partij.

Update 1:

Sieneke heeft de finale niet gehaald en ik vind dat terecht. Het liedje paste niet in de sferen van de meeste inzendingen. De kwaliteit van de meeste liedjes was goed. Hier en daar valt er nog wel wat op de choreografie aan te merken, maar de vele rare fratsen van weleer zijn over het algemeen achterwege gelaten. De choreografie bij het liedje van Sieneke vond ik om te huilen. De uitbeelding van het draaiorgel was op zich best aardig, maar had de mensen die voor draaiorgelpoppen speelden ook poppen gelaten, dan was dat iets geloofwaardiger overgekomen. 

Update 2:

Duitsland zat niet bij mijn keuze. Het is naar mijn smaak niet het mooiste liedje, maar ik ben wel erg blij dat het volgende songfestival daar plaats gaat vinden. Hopenlijk zet de trend zich daar voort, dat het songfestival inderdaad een Europese happening is voor ALLE Europese landen waar oog is voor goede songs en dat de vriendjespolitiek steeds verder teruggedrongen zal worden. 

hanscke Donderdag 27 Mei 2010 - 8:03 pm | | Actueel

zeven reacties

Me!

Ik heb niets gezien en zal ook niet kijken. Met de huidige politieke instelling van de organisatie kan een land als Nederland bijna niet meer winnen.

Me!, (E-mail ) - 27-05-’10 21:29
Hanny

Inmiddels is het weer voorbij en weten we de Sieneke niet in de finale uitkomt.
Ik zal zaterdag niet kijken. Bij veel van de liedjes gaat het er geloof ik om, hoe harder hoe beter. Geschreeuw vind ik geen liedje.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 27-05-’10 23:15
Marjolijn

Niet in de finale dus, ik had het ook niet verwacht.
Volgende keer beter.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 28-05-’10 06:03
Xiwel

Ik had een stukje online live gekeken, maar knapte toen af op Portugal. Die zong wel in het Portugees, maar op een 100% Amerkiaanse manier. Vreselijk om te zien.

Nu jij dit logde ben ik toch maar even de rest gaan bekijken en viel me op dat de 2de ronde redelijk goede inzendingen had. Nederland uitgezonderd. Dergelijk pulp is terecht afgestraft. Azerbadjan, Zweden en Finland vond ik wel goed. Toch zat er voor mij in totaal geen echte uitschieter bij. De vorige keer vond ik dat met Noorwegen wel. Maar ook dat is niet echt een grote wereldhit geworden.

Xiwel, (URL) - 29-05-’10 13:02
Renesmurf

Vroeger vond ik het ook wel leuk, als kind, maar nu ben ik toch meer van de gitaren.
En zoiets als Sieneke, ik vind het niks, liever anouk!

Renesmurf, (URL) - 29-05-’10 23:55
Elmar

Gisteren de finale gekeken, en ik vond het eindelijk na jaren weer een beetje als van ouds! Leuke liedjes en geen al te rare fratsen, hopelijk zet deze trent door en zit iedereen straks weer aan de buis gekluisterd, want het kan zo leuk zijn!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 30-05-’10 15:23
Hannah

Voor het eerst sinds jaren weer naar het Songfestival gekeken; o nee, toen Lordi won (een dieptepunt) ook het hele festival gekeken en ik was tevreden over de kwaliteit van de liedjes. Helaas waren de nummers 1 en 2 wat mij betreft absoluut niet de sterkste liedjes van het festival, maar goed, smaken verschillen.

En Sieneke: terecht dat ze de finale niet gehaald heeft.

Hannah, - 01-06-’10 23:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.