VRIJE VLUCHT


Het is soms best lastig om van een aantal verschillende onderwerpen een samenhangend blogje te maken. Ik weet dan ook niet of mij dit lukt, dat weet iik pas aan het eind. Tijd om het over te doen heb ik dan niet meer, u zult het er dan mee moeten doen, want ik ga een aantal dagen weg. We, P. en ik, vertrekken naar Roemenië, naar schoondochter en kleindochterlief. Natuurlijk vertrekken we niet vanaf het vliegveld, welke te zien is op de foto, nee in Dortmund stijgen we op, in Boekarest dalen we neer om dan per spoor op onze eindbestemming Brasov aan te komen. Het is een hele onderneming, zeker gezien het feit dat de taal wel voor de nodige problemen kan gaan zorgen, maar P. en ik durven het samen wel aan. Het lijkt ons zo fijn om ons kleinkind eens in haar eigen omgeving te kunnen zien.

(De foto boven dit stukje is een weergave van onze eigen omgeving. Vorige week zondag, toen het nog mooi weer was, kwamen we op de terugweg van ons fietstochtje naar mijn vader in L. langs dit vliegveldje. Mede om Me! te plezieren zijn we gestopt om even een paar foto's te maken. Met een omweg past het nu mooi even in dit blogje)

Terug naar het onderwerp. We hopen dat daarmee de band met Nina verstevigd wordt. We kunnen dan misschien iets beter communiceren waardoor het contact, wat nu overigens heel goed is, zal blijven bestaan. Hoe het in de toekomst verder zal gaan is volstrekt niet duidelijk. Nina zal binnenkort leerplichtig zijn en dan kan ze niet zomaar een aantal weken naar Nederland komen. Haar vader, zoonlief dus, zou zich wel in de buurt van Brasov willen vestigen, maar dat moet allemaal ook maar geraliseerd kunnen worden....Voor lopig is het dus zo, zij daar, hij hier. En nu zijn wij dus aan de beurt om haar daar te bezoeken. Ooit ben ik daar al wel eens geweest. meer dan tien jaar geleden en het was toen winter. Ondanks dat men daar ook de vier seizonen kent, heerst er toch een ander klimaat dan hier. Het is daar nu volop voorjaar met hele aangename temperaturen. Ook het politieke klimaat is in die jaren nogal wat veranderd. En zo vinden er op alle mogelijke manieren steeds veranderingen plaats. Veranderingen zijn niet altijd even leuk, maar je hebt je er maar me te verstaan, als het meezit, maar ook als het tegenzit. Als u dit leest zijn wij al een heel eind op weg. We hopen de komende dagen te kunnen genieten van ons kleinkind. En hoe dat was, laat ik u over enige dagen, wanneer we weer thuis zijn, wel weten.

hanscke Dinsdag 04 Mei 2010 - 3:32 pm | | Standaard

twaalf reacties

Marjolijn

Geniet maar volop van de dagen met je kleindochter.
Veel plezier.

Marjolijn, (URL) - 05-05-’10 05:39
Me!

Dank je, de plek van de foto komt me bekend voor ja. Ik wens jullie heel veel plezier en een aantal fijne dagen met de familie.

Me!, (E-mail ) (URL) - 05-05-’10 08:28
ton

Geniet van de schaarse tijd met kleindochter.

ton, (E-mail ) (URL) - 05-05-’10 09:41
Di Mario

Geniet ervan.. helemaal als je kleindochter zo ver weg woont.

Love as Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 05-05-’10 11:37
Elmar

Geniet van je kleindochter en van Roemenië Hanscke!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 05-05-’10 11:52
Thérèse

Een beetje te laat, maar ik hoop dat jullie het erg fijn hebben met z’n allen.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 06-05-’10 15:18
Hanny

Heel fijne vakantie toegewenst! Een bijzondere vakantie toegewenst! Een heerlijke vakantie met het kleinkind toegewenst!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 07-05-’10 00:57
Annemarie

Zeker als het zover weg is, is het contact behoorlijk lastig!
Ik hoop dat de band verstevigt kan worden.
Goede reis!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 07-05-’10 16:30
Renesmurf

Geniet er van, en onsamenhangend of niet, toch mooi weer op de hoogte!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 08-05-’10 13:16
Willemvk

Dat vliegveld heb ik vaker gezien, maar dan live

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 09-05-’10 12:24
nans

Wat is je kleindochter een eind uit de buurt!!
Leuk dat jullie er heen gaan. Benieuwd naar je ervaringen.
Geniet er van samen!
grtz

nans, - 09-05-’10 21:11
neneh

Dat lijken me toch gemengde gevoelens. Lastig ook voor een oma om daar mee om te gaan. Ik hoop echt dat je 200% hebt kunnen genieten en dat jullie en band voor het leven hebben en houden.

neneh, (E-mail ) (URL) - 13-05-’10 22:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.