DE ACHTBAAN BIJGESTELD


Het blijft even saai op deze site. Het blijkt dat er even geen foto's of plaatjes geplaatst kunnen worden. Ik had een foto van een tekening van de kleindochter willen plaatsen. Hiermee had ik een verbinding willen leggen naar het leven dat verder gaat. Het verbaast mij hoe snel de ontwikkeling in het leven gaat. Na drie en een half jaar weet zo'n klein mensje al iets weer te geven zoals zij het denkt te zien. Het is een prachtige kopvoeter, een soort circel met daarin ogen een neus en een mond, oren en haar aan de buitenkant. De foto van die tekening houdt u nog van mij tegoed.

Ik probeer mij wel eens voor te stellen hoe haar leven er uit zal zien als zij tachtig jaar zal zijn, maar dat is heel moeilijk. In de toekomst kijken kan nu eenmaal niet, hooguit fantaseren daarover. En iedere keer zal dan weer blijken dat als de toekomst heden wordt dit toch steeds weer anders uitpakt.

Het is wel mogelijk om over het verleden te mijmeren. Over alles wat geweest is. Natuurlijk kan de geschiedenis herschreven worden, maar feiten kunnen niet veranderd worden. Als ik terug kijk naar het afgelopen jaar dan ontkom ik niet aan het gevoel dan dat het veel weg had van een achtbaan. Dieptepunten die van tijd tot tijd afgewisseld werden met hoogtepunten. Het was niet een jaar dat ik direct over zou willen doen, maar het was wel een jaar dat de moeite waard was om geleefd te hebben. Vandaag, op de laatste dag van een jaar, hebben we ook definitief afscheid van een leven genomen. De herinneringen aan dat leven neem ik mee, niet alleen komend jaar, maar als het goed is mijn hele verdere leven.

het weblog is inmiddels weer helemaal in orde. Nog even en dan begin ik met goede moed aan 2009.

IK WENS IEDEREEN EEN GOEDE JAARWISSELING TOE!

hanscke Dinsdag 30 December 2008 - 1:39 pm | | Actueel

zeven reacties

mikelodeon

Herkenbaar, het beeld wat je schetst van afgelopen jaar. Ik ben benieuwd naar die tekening ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 30-12-’08 13:47
marjolijn

Mooi geschreven, Hanscke, erg herkenbaar, elk jaar , elke dag is de moeite om geleefd te worden, zelfs al zijn er soms hele moeilijke tussen.
Sterkte, lieve meis.

marjolijn, (URL) - 30-12-’08 17:27
Redstar

Geschiedenis herschrijven kan natuurlijk niet. Het zou zijn als terug gaan in de tijd en dingen veranderen.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 31-12-’08 17:51
Ster

Gecondoleerd meis.

Ik wens je een prachtig 2009 toe, waarin alle rust die je verdient in je leven, zal zijn.

Ster, (URL) - 31-12-’08 20:44
marjolijn

Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen, wens jullie veel goeds en een goed 2009. Dikke kus.

marjolijn, (URL) - 01-01-’09 06:07
f r e d

nu nog een galerie vinden voor de tekening……

f r e d, (URL) - 01-01-’09 09:42
mikelodeon

hele leuke tekening, fijn dat je ‘m alsnog geplaatst hebt :-

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 02-01-’09 18:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.