KINDERSTAKING


Ik zag de beelden, de stakende jongens en meisjes. Sommigen keken ronduit brutaal of uitdagend; vele anderen leken met een open blik de wereld in zich op te nemen, waarschijnlijk zeer verbaasd dat de media hier zoveel aandacht aan schonk. Sommigen van hen zullen zich vaag bewust zijn geweest, dat zij misschien wel bezig waren een stukje geschiedenis te schrijven.

Ik heb er lang over gedaan om tot een eigen mening te komen. In eerste instantie vond ik het maar een overdreven gedoe van de media om hier zoveel aandacht aan te besteden. Ik ben een klein beetje genuanceerd gaan denken. Deze kinderen, want dat zijn het in mijn ogen nog, moeten tweeëndertig klokuren per week les hebben. Dat vind ik best veel, maar als het goed ingevulde uren zijn, zou er niets op tegen zijn, maar

Net als bij mij op het MBO is het moeilijk om een goed en degelijk gevuld lespakket van 850 klokuren per jaar aan te bieden. Daar heeft men bijna de middelen niet voor en dan worden er inderdaad uren als "zelfstandig werken" opgevoerd. Niet iedereen kan de concentratie opbrengen om in een grote open ruimte voor zich zelf te gaan studeren. Dus kan ik mij goed voorstellen dat de gedachte naar boven komt, liever iets minder maar dan goed.

Maar of het terecht is dat deze kinderen dit kenbaar gaan maken en daarom gaan staken blijf ik zeer dubieus vinden. Het enige is, dat ze er mooie verhalen aan over houden, net zoals ik het altijd nog indrukwekkend vind om te vertellen dat ik erbij was toen er in Gasselte en Den Haag gedemonstreerd werd tegen de neutronenbom. En ach, die mooie verhalen gun ik ze wel, maar dan moet het nu wel afgelopen zijn. Kinderen kunnen nu eenmaal niet aan het roer staan. Daarvoor zullen ze toch eerst heel wat meer levenservaring  in hun rugzakje moeten hebben.

hanscke Zaterdag 24 November 2007 - 7:43 pm | | Actueel

acht reacties

Me! (bVision on line op 1 dec)

Ergens hebben ze gelijk, maar of ze het gelijk op deze wijze moeten halen vind ik ook dubieus

Me! (bVision on line op 1 dec), (E-mail ) (URL) - 24-11-’07 21:04
Hanny

Naar mijn idee mogen ze hun stem laten horen. Dat moet dan wel zonder ongeregeldheden gaan. In Middelburg is het dus goed misgegaan. De krant staat er vol van. Of de scholieren even lief zijn geweest, weet ik niet. Maar ook weet ik niet of de politie echt tactvol is opgetreden.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 24-11-’07 23:11
fialas

Mijn grootmoeder zag het helder: “kinderen zijn hinderen”. Dat waren nog eens tijden!

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-11-’07 00:30
Ster

Ik heb in mijn jeugd (jaren ’70) ook in vele demonstraties gelopen waarvan de bedoeling mij niet altijd duidelijk was………

Ster, (URL) - 25-11-’07 00:36
Galadriel

ja heel goed gezegd; ze houden er een mooi verhaal aan over en wie weet heeft het ook nog invloed

Galadriel, (URL) - 25-11-’07 11:41
f r e d

maar wie gaat dat rugzakje vullen?? agenten met een willige wapenstok??

f r e d, (E-mail ) (URL) - 25-11-’07 11:49
Renesmurf

Er wordt altijd wat neergekeken op kinderen.
Maar dit betreft geen kinderen, maar jongeren.

De aanvoerders weten wat ze doen, dombo`s zitten helaas altijd overal tussen.
Lessen om uren te vullen slaat nergens op!

Renesmurf, (URL) - 25-11-’07 13:50
Geertje

Ben het helemaal met je eens Hanscke.
Ben ook erg blij, dat mijn kinderen hieraan niet hebben meegedaan; we hebben er zelfs niet over gepraat thuis!
Ja, wel over dat ze baalden dat ze meer uren op school zouden meoten zijn. Want dat houdt voor hun inderdaad uren in, waar eigenlijk niets in wordt gedaan, simpelweg, omdat er te weinig leerkrachten zijn.
Het is eigenlijk ook een wet die denk ik niet slim is.
ALs er geen geld is voor voldoende gekwalificeerde leerkrachten, kan je een school niet verplichten op kinderen te passen; daar komt het wel op neer. Geef ze liever goed les in de uren dat wel mogelijk is (dat moet dan natuurlijk wel voldoende zijn).

Geertje, (E-mail ) (URL) - 25-11-’07 23:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.