DE TOON


Dom dom dom, oliedom. Soms leert een mens niet van zijn eigen fouten en zo iemand lijk ik wel te zijn. Ik ben weer aan het eind van het schooljaar gekomen, maar ik heb dit jaar niets geleerd. Helemaal niets. Ik maak exact dezelfde fout als vorig jaar. Ik weet dat de toon de muziek maakt. Ik blaas mijn partij mee, maar weer in de verkeerde toonsoort. Ik laat mij door de dissonanten beïnvloeden in plaats dat ik de harmonie opzoek.

Ook vorig jaar aan het eind van het schooljaar gebeurde het dat ik door de toon, de manier waarop er tegen mij gesproken werd, geïrriteerd raakte. Dat staat hier (brandje geblust?) te lezen. Het einde van dit schooljaar lijkt een herhaling van zetten. Ik ben opnieuw de fout ingegaan. In plaats dat ik op een rustige doordachte manier kenbaar maak wat mij dwars zit, ga ik terug zitten katten op een manier zoals ik het ervaar hoe er met mij wordt omgegaan. Het wordt mij door haar, maar ook door de anderen, niet in dank afgenomen en het is zeker niet bevorderlijk voor de sfeer.

Morgen is het mijn laatste schooldag. Ik heb de eindstreep gehaald, maar ook dit schooljaar gaan zij en ik weer niet als "vriendinnen" uit elkaar, terwijl we het hele jaar toch aardig met elkaar overweg konden. Jammer.

Ik zal dat volgend jaar toch iets anders moeten aanpakken.

hanscke Dinsdag 03 Juli 2007 - 10:15 pm | | School perikelen

acht reacties

Merlijn

Relax! Nog 1 dag en dan mag je uitrusten …

Merlijn, (URL) - 03-07-’07 23:21
trieny

waarschijnlijk liggen jullie elkaar gewoon niet! Zo tegen het eind van het jaar is er niet zoveel te verliezen jullie zien elkaar voorlopig niet. Na de vakantie met frisse moed weer beginngen en aan het eind van het schooljaar zijn jullie elkaar gewoon weer zat?
Fijne vakantie.

trieny, (URL) - 04-07-’07 09:02
Galadriel

iedereen loopt aan het eind van het jaar op zijn/haar tandvlees…val jezelf niet hard

Galadriel, (URL) - 04-07-’07 19:41
Marieke

Misschien moet je niet té veel van jezelf eisen.
Met sommigen is het heel moeilijk om precies te zijn zoals je graag zou willen.

Marieke, (URL) - 04-07-’07 21:20
V@nM@n

Mijn baas zou zeggen: Ik ezel… Maar dat is een Belg.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 04-07-’07 21:28
Renesmurf

Volgens mij doe je niks fout, je bent gewoon zoals je bent.
En jezelf zijn is fantastisch.
Als je je voordoet als een ander word je ongelukkig, en dit, dit hoort gewoon zo, en straks lekker klaar.

Renesmurf, (URL) - 04-07-’07 22:16
Ster

Je zult wel moe zijn en zij waarschijnijk ook. Niet zo gek als het dan in het zicht van de eindstreep niet goed gaat. Reken het jezelf niet te hard aan!

Ster, (URL) - 05-07-’07 14:09
Pinto

Wat goed dat je dit zelf zo schrijft. Zo is het gewoon nooit te laat. Was de persoon waar ik over schreef ook maar zoals jij. Dan was alles anders gelopen en had ik die persoon nog wel tegen willen komen. Dit verhaal van jou spreekt me echt aan. Heel goed van je dat je zelf ziet dat het soms even anders moet. Dikke dikke knuffel!!!

Pinto, (URL) - 09-07-’07 21:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.