VISVROUWEN


Vissen is niet meer een sport voor alleen mannen op middelbare leeftijd, ook vrouwen zijn tegenwoordig regelmatig aan de waterkant te vinden. En dan niet alleen als met hun man meegaande vrouw van met koffiepot, nee echt als actief vissende vrouw. De afgelopen tien jaar is het aantal hengelaars met vijftig procent toegenomen en die groei zit vooral in het groter aandeel vrouwen dat zijn/haar hengel uitwerpt. 

Een paar maand eerder had ik dit ook al eens gelezen. Het artikel had ik uitgeknipt, maar het was er tot nu nog niet van gekomen om er een blogje over te maken. Vandaag staat  er weer iets over dit onderwerp in de krant dus nu acht ik het de hoogste tijd om hier aandacht aan te besteden. Dit weekend vindt de grootste hengelsportbeurs van Europa, de Visma, in de Rotterdamse Ahoy plaats. In Nederland zijn ruim twee miljoen vissers. Van hen zijn inmiddels 250.000 vrouw en ook de doelgroep jongeren onder de achttien jaar is met een aantal van 460.000 ruim vertegenwoordigd.

Natuurlijk richt de commercie zich op de nieuwe doelgroepen. Daar kunnen nieuwe bronnen van inkomsten aangeboord worden. De komst van de vrouw heeft in ieder geval geleid tot een nieuwe kledinglijn. Voor wie er tip top uit wil zien aan de waterkant zijn er op de Viswa modeshows met de laatste trends op het gebied van hengelsportkleding en -artikelen. Wie weet worden er wel hele modieuze lieslaarzen geshowd. Als u geinteresseerd bent raad ik u aan om eens een kijkje te gaan nemen. Mij zult u er niet treffen. Ik zie namelijk niets in vissen.

hanscke Vrijdag 30 Maart 2007 - 7:15 pm | | Actueel

tien reacties

V@nM@n

Ik haat sportvissers…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 31-03-’07 11:24
Helen

Ik heb er ook niks mee.

Helen, (URL) - 31-03-’07 13:25
Renesmurf

Ik heb een tante die vist al jaren, en ze is er best goed in.
Ik hou zelf niet van vissen.

Renesmurf, (URL) - 31-03-’07 16:11
Ster

Ik heb er niets op tegen om met mooi weer lan de kant van het water rustig te zitten. Maar zo’n hengel en dan onschuldige vissenuit het water halen, nee daar bedank ik voor…..

Ster, (URL) - 31-03-’07 16:57
Geertje

Nee, ook ik zie niets in vissen.
Heb er zelfs een gruwelijke hekel aan.
Fijn weekend Hanscke!

Geertje, (E-mail ) (URL) - 31-03-’07 21:00
nanos

Ik begin er niet aan, ook niet met modieuze lieslaarzen.

nanos, (URL) - 31-03-’07 21:57
therese

Ik heb een hekel aan hengelen; heb vroeger te veel akelige dingen meegemaakt met vissen van de haak halen. Laat ze maar lekker zwemmen, denk ik dan.

therese, (E-mail ) (URL) - 01-04-’07 14:28
bassiedeboer

mijn vader was een visser, elk weekend om 4 uur op, bah

bassiedeboer, (E-mail ) (URL) - 01-04-’07 19:41
Vrouwke

Als ik langs de waterkant zit, is dat niet met een hengel maar met een fotocamera.
Zijn daar ook speciale modeshows voor?

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 01-04-’07 20:46
Sjoerd

Als ik mijn eigen commentaar hier lees ben ik toch een stukje gematigder geworden in de loop van de jaren

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 15-09-’12 19:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.