KUNSTTIENDAAGSE


In februari schreef ik nog dat ik niet zoveel met moderne kunst had. Of dit  nu een begin van een nieuwe ontluikende liefde is weet ik niet, maar sindsdien ben ik in mijn hoofd veel meer met kunst bezig dan ik ooit ben geweest. Ik vroeg mij bij de moderne kunst altijd af, of dit wel een blijvende waarde had. Iemand zette mij toen op het spoor, dat kunst niet gezien moet worden als een investering, maar dat het erom gaat of het iets met je doet. Ik heb hier lang, heel lang over nagedacht en ik ben hierover nog niet uitgedacht.

Vanaf het moment dat maart op de kalender is verschenen, kijk ik dagelijks tegen de geplaatste afbeelding aan. En ik vind hem elke dag mooier en mooier. Vorige week stuitte ik tijdens mijn weblogbezoekjes bij iemand op de site http://www.exto.nl en ik ben helemaal weg van die site. Daar is zoveel te zien. Het is net een museum, je kunt er uren ronddwalen. En toen ik Anton Rooskens bij google intikte, kwam ik nog weer op heel andere interessante sites terecht. Eigenlijk kan ik geen andere conclusie trekken dan dat mijn belangstelling voor moderne schilderkunst echt een beetje wakker aan het worden is.

Mijn liefde voor deze kunst is dus zeker niet vroeg begonnen. Bij eenderde van de kunstliefhebbers start de liefde als ze tussen de zestien en de twintig jaar oud zijn, zo las ik deze week in een artikeltje in de krant. Als kunstconsument schijn je een "kunstcarriere" te doorlopen. Men begint bij een kunstuitleen om later over te stappen naar een galerie. Kennelijk heb ik dan een zeer stokkende carriere gehad, want ooit heb ik wel eens wat werk via een kunstuitleen in huis gehad. Waarschijnlijk was ik toen nog niet rijp genoeg voor de kunst, want ik heb het na een paar keer laten rusten. Of ik ooit beweringen zal gaan doen als "Kunst is mijn passie" weet ik niet. Maar dit is wel de eerste keer dat ik er weet  van heb dat er een landelijke kunsttiendaagse bestaat. Als ik over een aantal jaren niet meer hoef te werken en dus meer tijd heb, zal ik mij zeker meer in in de kunst gaan verdiepen.

hanscke Zondag 25 Maart 2007 - 3:50 pm | | Actueel

zes reacties

therese

Ha, je belangstelling is gewekt. Daar ben ik natuurlijk blij mee. Niet iedereen heeft dit op jongere leeftijd; sommigen komen er nooit aan toe. Mooi zo, dus Hanscke!

therese, (E-mail ) (URL) - 25-03-’07 20:20
Renesmurf

Ik vind het altijd mooi om te zien, hoe gekker hoe beter!
En wie het gemaakt heeft maakt me niks uit.

Renesmurf, (URL) - 25-03-’07 23:31
Galadriel

maar je neemt nu ook al stukjes en beetjes tot je. Leuke log

Galadriel, (URL) - 26-03-’07 10:55
Trieny

Bij kunst vind ik dat het goed moet voelen. Ik heb er geen verstand van maar soms kan iets me wel raken.

Trieny, (URL) - 26-03-’07 17:45
V@nM@n

Ik ben zelf geen kunstenaar, en ik zie in de meeste moderne stukken meer amateurisme dan kunst, maar de Cobra groep boeit mij wel… Ook dat zal wel aan de leeftijd liggen.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 26-03-’07 23:04
Petra

Tja, het is vast de leeftijd. Om mij heen begint ineens iedereen galerietjes te bezoeken. Gelukkig ben ik nog jong…

Petra, (URL) - 27-03-’07 09:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.