BLIKKEN
Meestal heb ik wel oog voor de mooie dingen om mij heen, maar afgelopen zondag was dat niet het geval. We hebben een aantal favoriete zondagsrondjes om Sjors uit te laten en het goddeloze schapenrondje is er daar één van. Het was ons al wel eens eerder opgevallen dat op dat rondje van ongeveeer vier kilometer, in the middle of nowhere, erg veel rommel lag, maar afgelopen zondag was het schrikbarend. Op een gegeven moment zijn we maar eens aan het tellen gegaan. Binnen twee kilometer waren we het aantal van honderd ruim gepasseerd. Ik vraag mij af, wie doen dat nu, blikje leeg, weg er mee, en hupsakee, het blikje krijgt een zwiep met bestemming berm. En niet alleen lege bierblikjes, ook frisdrankblikjes en zelfs lege flessen waarin Jägermeister of Jagdbitter gezeten heeft, zo is aan het etiket te zien. Doet de jeugd dat nu, 's avonds als ze zich indrinken en op weg zijn naar hun uitgaansgelegenheid, of doet de individiduele wielrenner dat of de argeloze autorijder die daar toevallig rondrijdt of..... Ik weet het zeker, ik ben het niet, ik heb een vreselijke hekel aan al dat zwerfvuil. En of het nu kwam doordat ik mij zelf niet helemaal lekker voelde, ik werd van al die blikken niet blij. Een volgende keer dat ik dat rondje maak hoop ik dat het zwerfvuil mij niet meer zo afleidt, zodat ik mijn blik weer op de horizon kan richten. Opgeruimd zal het wel niet zijn want wie zou dat moeten doen?

hanscke Dinsdag 06 Maart 2007 - 09:49 am | | Actueel

negen reacties

Galadriel

ja zeer ergerlijk. Vraag is wel of er ook prullenbakken staan langs de route…

Galadriel, (URL) - 06-03-’07 21:01
Ster

Dat zou niet de vraag moeten zijn, Galadriel Of er nou prullenbakken staan of niet, hetgeeft gewoon geen pas om je zooi zomaar overal neer te gooien. Neem het dan mee en bewaar het tot thuis.

Maar zoals vaak in dit soort situaies, de dader ligt op het kerkhof. En ja, ik word ook vaak moedeloos van de zooi die ik tegenkom mijn wandelrondje……

Ster, (URL) - 06-03-’07 22:07
sebbo

Dat is inderdaad heel erg Hanscke. Waarom men dat doet?????

sebbo, (E-mail ) (URL) - 06-03-’07 22:31
Renesmurf

Hier hebben ze tegenwoordig zogenaamde “blikvangers” dat zijn netten waar je blikjes in kan werpen.
Als men mis werpt is dat ook niet erg, alles ligt in elk geval bij elkaar.

Renesmurf, (URL) - 06-03-’07 23:52
Michiel

Wie ruimt het op? Als iedere wandelaar die zich aan die blikjes ergert er ééntje oppakt en netjes afvoert, dan zijn die 100 blikjes 100 wandelaars later weer weg.

Zo doe ik het bij mij in de straat ook. Het helpt.

Michiel, (URL) - 07-03-’07 09:15
V@nM@n

Gebrek aan opvoeding denk ik…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 08-03-’07 20:33
Merlijn

En ik ben het ook niet. Ik gooi het in mijn eigen berm, euh… vuilnisbak.

Merlijn, (URL) - 08-03-’07 20:53
therese

Goed idee van Michiel.

therese, (E-mail ) (URL) - 08-03-’07 20:53
Hanscke

@Michiel en Therese: je bent van harte uitgenodigd om met dit initiatief te beginnen. Kom langs zou ik zeggen.

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 08-03-’07 23:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.