DE AMBITIE VOORBIJ


Natuurlijk was het leuk dat ik, na mijn gezeur over Valentijnsdag, van twee collega's een e-mailkaartje kreeg. Ik ben er zo  langzamerhand aan gewend geraakt, dat dit Amerikaanse gedoe een plekje in onze Nederlandse samenleving heeft gekregen. Ik zal jaarlijks op die dag rode bietjes eten, omdat rood nu eenmaal voor liefde en houden van staat.

Dit jaar zijn op deze gedenkwaardige, ietwat veramerikaanste dag, ook de leden van het nieuwe kabinet aan ons voorgesteld en zo komen we dan terug bij zaken die echt met Nederland te maken hebben. Of ik voor dit kabinet ooit rode bietjes zou willen koken omdat ik van ze ben gaan houden is nog maar de vraag. Dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Het is mij opgevallen dat voor het eerst in mijn leven de meeste ministersposten ingevuld worden door mensen die jonger zijn dan ik. Vijf politici zijn ietsje ouder dan ik ben en van één minister, mevrouw Jacqueline Cramer is de leeftijd niet bekend gemaakt. Tijdens het rondje met de hond vanmiddag ging het door mij heen, dat met het ouder worden ook de idealen verdwijnen. Ik zal in mijn leven niet zo'n hoge positie bereiken als deze mensen. Niet dat ik deze positie ooit geambieerd zou hebben, maar ik besef heel goed dat ik over de hill ben en zij nu nog een hoogtepunt bereiken. 

Ik weet inmiddels ook, dat mijn kinderen niet zullen bereiken, wat Camiel Eurlings, die ongeveer van dezelfde leeftijd is als mijn kinderen, nu presteert. Hoewel zijn partij niet mijn voorkeur heeft, heb ik wel bewondering voor hem en ik vind het erg interessant om zijn politieke loopbaan vanaf hier intensief te gaan volgen. Tot  twee maal toe werd hij met heel veel voorkeurstemmen gekozen, eerst voor de gemeenteraad en daarna in de Tweede Kamer. Echt jong talent dus en zo jong minister worden is toch wel iets nieuws in ons land.

Voor veel van deze mensen zal het een hele uitdaging zijn om ons land te gaan regeren. Het zal voor hen ook heel hard werken zijn en daar moet je van houden. Ik was deze middag in de positie om het werk even te laten voor wat het is. Ik kon het mij permitteren om zo maar op een hele mooie doordeweekse dag een wandelrondje van ruim twaalf kilometer te maken. Ik ben dik tevreden met wat ik doe en meer ambieer ik niet meer.

hanscke Donderdag 15 Februari 2007 - 7:52 pm | | Actueel

elf reacties

nanos

Ik zag tot mjn verbazing dat Donner 58 is. Ik had hem ouder geschat, maar dat zal wel door zijn grijze pakken komen. Ergens mag ik de man wel. Hij heeft heel droge humor.
Mevrouw Cramer zat van 1963-1969 op het Amsterdams Lyceum en deed daar de opleiding Gymnasium B. Ze zal dus van rond 1951 zijn. http://www.geo.uu.nl/homegeosciences/res..

nanos, (URL) - 15-02-’07 23:15
Renesmurf

ze werken niks harder dan een normaal mens hoor, zij hebben zelfs hele ministerie`s achter zich.
hun loon is wel meer dan een normaal mens.

En naarmate je ouder wordt worden andere mensen steeds jonger, er zijn nu dus dj`s jonger dan ik, en dat was ook niet altijd zo.

Renesmurf, (URL) - 16-02-’07 00:49
Geertje

Ik weet niet of met het ouder worden, idealen verdwijnen. Mijn idealen zijn eigenlijk alleen maar sterker geworden. Alleen waar ik nooit last van heb gehad is dat ik “hoog” op de maatschappelijke ladder wil komen.
Maar inderdaad, leeftijd gaat wel een rol spelen…

Geertje, (E-mail ) (URL) - 16-02-’07 18:03
V@nM@n

Of we met os debielke zo gelukkig moeten zijn weet ik niet. De politiek is hem met de pa(p)lepel ingegoten, maar gewerkt of ervaring hiermee heeft hij niet.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 16-02-’07 19:30
Penguin

@ Renesmurf: Dat zie je heus verkeerd. Een minister is nooit vrij. Ik geef het je te doen.

Penguin, (URL) - 16-02-’07 21:13
Merlijn

Cramer is inderdaad van ’51 zoals nanos al dacht …

Merlijn, (URL) - 16-02-’07 21:16
Galadriel

Met de jaren komt ook de berusting, zeggen ze…. en dat is ook een top bereiken toch?

Galadriel, (URL) - 16-02-’07 21:34
Brillie

Op kantoor? Mmmm. Vreemd. Dacht dat ze daar toch werkte.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 17-02-’07 01:53
annabee

‘t Is een beetje makkelijk en ín om feesten waar ‘we’ niks mee hebben aan de Amerikanen te wijten. Dat is niet altijd terecht, bovendien: als er geen markt voor is, zou het geen opgang vinden.
Zo is het een misvatting dat Valentijnsdag ‘Amerikaans gedoe’ is. Het is van oorsprong Europees en vooral in Engeland in de Victoriaanse tijd was het een feestdag voor (anonieme) verliefden. De Engelsen hebben Valentine geïmporteerd in Amerika.
Een zelfde misvatting is er over de kerstman: ook die komt voort uit Europa, een soort Sinterklaas, die door ‘de Amerikanen’ (die overal en nergens vandaan kwamen en allemaal hun eigen tradities meegebracht hadden) als het ware in een nieuw jasje gestoken is.

annabee, (URL) - 17-02-’07 10:13
noordmiep

de meeste feesten die wij als amerikaans zien komen hier idd weg, op thanksgiving na dan…dat is een echt USA feest. En ach..je geliefde een kaartje sturen …of een bossie bloemen geven best grappig

noordmiep, (E-mail ) (URL) - 17-02-’07 19:41
sebbo

Met het ouder worden verdwijnen bij mij de scherpe kantjes. Ook kijk ik anders de wereld in.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 18-02-’07 16:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.