LANGZAMERHAND


 Langzamerhand verdwijnt de zomer en de nazomer om plaats te maken voor de herfst. De bomen beginnen te verkleuren, het groen zal gaan veranderen in de prachtige herfsttinten. Hoewel ik een enorme liefhebber van de zomer ben, houd ik ook heel erg van de herfst.

De herfst heeft ook een bepaald soor licht, vaak scherper dan in de zomer. Als de zon schijnt, voorafgaand aan een regenbui, geeft dit prachtige luchten. En soms geeft de herfst dan opeens een cadeautje in de vorm van een prachtige nazomerse dag met behoorlijk warme temperaturen. De herfst is bijna nooit saai, behalve als de mistige dagen hun intrede doen, maar dat is vaak pas aan het einde van de herfst. Dan begint voor mij de minst mooie tijd; de donkere dagen die kort zijn en waarin weinig gebeurt. Ik ben geen echte fan van die tijd. Zo rond half januari, bij het lengen van de dagen begin ik het mooie van buiten weer te zien. 

Maar misschien hoef ik er dit jaar niet tegen op te zien, want als het goed is krijgen we half november gezinsuitbreiding. Ene Pablo uit het P. nest van De Loenerhof zal dan bij ons komen wonen. Het is al toegezegd, maar als ik de definitieve bevestiging met de planning voor de komende weken, met daarin een bezoek echt binnen heb, volgt er natuurlijk veel meer nieuws over Pablo. Voor nu alvast even een blik op het prachtige nest waartoe Pablo behoort.

                               klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Donderdag 29 September 2022 - 09:26 am | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Zo’n nieuw gezinslid zal zeker de nodige aandacht vragen, zeker als pup zijn ze het leukste om te zien en om mee te spelen. De winter zal snel voorbij gaan denk ik.

Sjoerd, (URL) - 29-09-’22 12:52
Mrs. T.

Oh wat leuk! Gefeliciteerd!

Mrs. T., (URL) - 29-09-’22 17:31
ria

Erg leuk Hanscke. Zelf ben ik al helemaal gewend zonder viervoeter en begrijp ik niet waar je aan begint, maar dat mag ieder voor zich weten natuurlijk. Het mooiste jaargetijde moet nog beginnen vind ik, ik hou wel van de herfst, zonder stormen dan, ach ja, voors en tegens, weeg ze maar af.

ria, (URL) - 29-09-’22 17:52
Riet (e) pietz

Nou ik had vanmorgen al een flinke mistige verrassing, inderdaad best vroeg in de herfst. Wat leuk dat Hessel weer een maatje krijgt, daar heb je wel even de handen vol aan.

Riet (e) pietz, (URL) - 29-09-’22 18:05
Renesmurf

Wat een schatjes! Ik vind de herfst niks, maar het begin gaat nog wel.

Renesmurf, (URL) - 29-09-’22 20:50
francky

Altijd leuk zo’n nieuw leven.
Voor mij hoeven die donkere dagen ook niet, maar we moeten er door en dromen van de volgende lente.

francky, (URL) - 30-09-’22 18:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.