BEZINNING


Misschien gaat het nu lukken. Omdat ik me de laatste tijd steeds meer ben ga afvragen waar ik nu eigenlijk mee bezig was, heb ik de laatste weken heel vaak en heel diep nagedacht over wat ik nu echt graag wil. Te vaak kwam het voor dat ik, na een opsomming van allerlei verplichtingen, die ik meestal wel leuk vind maar dit terzijde, toeleefde naar een dag dat er eindelijk eens niets gepland stond. En dan nog had ik het gevoel om bezig te moeten gaan in de tuin of met iets van onderhoud van het huis. 

Een boek lezen bijvoorbeeld, staat al heel lang op een laag pitje en als ik dan eens lees, bijvoorbeeld voor de leesclub, dan merk ik opeens weer hoe fijn ik het vind om mij in een boek te verliezen. Tijdens de corona ben ik aan het kleuren geweest en hoe leuk vond ik dat. Het schrijven van blogjes schiet er vaak bij in en over de kwaliteit van de blogjes wil ik het al helemaal niet hebben. 

Er zijn tijden geweest dat ik mijn standpunten gedachtes of ideeën over de gebeurtenissen in de wereld of over de politiek in een blogje verwerkte, maar wel zo dat ik dit dan eerst goed doordacht en overdacht had. Hier kom ik heel vaak niet meer aan toe door altijd maar druk druk druk te zijn.

Opeens wist ik het zeker. Ik zou nog meer moeten schrappen in de bezigheden die ik buiten de deur heb. Het eindigen van de bestuursfunctie in de Oranjevereniging omdat mijn termijn er op zit is nog niet genoeg. Het bridgen beperk ik tot 2 keer in de week, op de dinsdagavond en op de donderdagmiddag, daarnaast is er de breiclub één keer in de maand en de leesclub één keer in de zes weken. Eigenlijk is dat wel genoeg. 

En zo heb ik na heel veel wikken en wegen besloten mijn zangcarrière in het zangkoor te beëindigen. Dit was op de donderdagavond en na een middag bridgen vond ik het best wel zwaar 's avonds nog een keer op pad te moeten gaan. Bovendien is gebleken dat ik nu niet echt een getalenteerd zangwonder genoemd kan worden. Ik heb het een leuke ervaring gevonden, maar het is eigenlijk wel genoeg zo. Ik vind het ook fijn om via de koptelefoon naar muziek te luisteren en dit kan goede popmuziek zijn maar evenzo klassiek. Mijn belangstelling is breed, maar ook hier had ik op mijn manier te weinig tijd voor.

Ik ben heel benieuwd of met het schrappen van de wekelijkse zangavond ik ook echt het gevoel ga krijgen meer tijd te krijgen voor dingen die ik ook leuk vind. We zullen zien.

                      klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Donderdag 22 September 2022 - 5:57 pm | | Standaard

vier reacties

ria

Dat is het, daarom hou ik niet van clubjes, het blijven verplichtingen op een vast tijdstip waarop je misschien net even iets anders wilde doen. Vrijheid blijheid!

ria, (URL) - 22-09-’22 19:16
Renesmurf

Ja, op den duur is het gewoon klaar, en dan zet je er een punt achter, zo is het leven.

Renesmurf, (URL) - 22-09-’22 19:34
Sjoerd

Het is in ieder geval alvast een begin…

Sjoerd, (URL) - 23-09-’22 05:23
Riet (e) pietz

Vooral doen wat goed voelt, er blijft genoeg over waar je niet omheen kunt dus als “leuke dingen” een verplichting aan het worden zijn kun je ze beter schrappen.

Riet (e) pietz, (URL) - 23-09-’22 18:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.