PODCAST


Ook ik ben om. Ik mag tegenwoordig graag naar een podcast luisteren. Ik had van dochterlief een aantal aanbevelingen gekregen, maar ene Gijs Groenteman boeide mij toch niet zo. Tijdens mijn gobelin borduurwerkje heb ik heel veel naar spotify geluisterd, maar op een gegeven moment was ik daar toch ook wel klaar mee. Tijd om een nieuwe weg in te slaan en zocht ik het maar eens in de klassieke muziek.

Met het zoeken naar toegankelijke muziek van de bekende componisten stuitte ik daarbij ook op verschillende podcasts. De podcast 'Beethoven is meer dan een hond' had dan wel een vreemde titel, maar de subtitels van de vijf afleveringen spraken mij wel aan en vanaf het eerste moment was ik geboeid.

Het fenomeen podcast was mij niet helemaal vreemd. Ooit, jaren geleden, luisterde ik naar de podcast van route du soleil, gemaakt door Peter van Bruggen, als ik op de reguliere tijd op zondagmiddag van twaalf tot twee niet in de gelegenheid was geweest het radioprogramma aan te zetten. Ook toen heb ik al genoten van de tot de verbeelding sprekende verhalen.

Zo heb ik dus nu ook met heel veel plezier geluisterd naar Jet en Fieke en ben ik op een hele speelse wijze weer wat wijzer geworden. Het viel mij op dat ik toch veel meer van klassieke muziek weet dan ik dacht. Maar goed, na 5 afleveringen van een uur was de koek op en toen? Want echt boeiende podcasts luisteren wordt al snel verslavend.

Ik stuitte op de Podcasts: Klassieke Mysteries van AVROTROS en NPO Radio 4. En echt Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp maken er een feestje van om naar de verschillende afleveringen te luisteren. In de podcast: 'Voorspelde Mozart zijn eigen dood?' gaan ze naar Wenen om het één en ander uit te pluizen zo ook het uitzoeken van het geheimzinnige levenseinde van Beethoven. Het was alsof ik zelf weer door Wenen liep. Ik zal niet alle afleveringen afzonderlijk noemen, maar ik vond het een feestje om hier naar te luisteren.

Tja en toen was het gobelinborduurwerk af èn ik had de meeste leuke podcasts beluisterd en bekroop mij het gevoel en nu? Na een paar dagen mij wat ongemakkelijk voelen ben ik toch met een nieuw gobelinwerk begonnen en heb ik de eerste podcast van Francis van Broekhoven geluisterd, maar het was het niet echt meer. De betovering lijkt een beetje voorbij.

Omdat ik vannacht erg slecht geslapen had, heb ik vanmorgen besloten het over een andere boeg te gooien. Meer naar buiten. Mijn lijf moet weer veel meer te doen krijgen. Het dagelijkse rondje van bijna vier kilometer is niet genoeg. Er moet meer en langer gewandeld worden.

Dat hebben we vandaag gedaan. Een rondje van 15 km. rond ons huis gemaakt. Bijna overal was het mogelijk om ons huis te zien. Een mooie ervaring. En er is buiten al van alles te bewonderen. Van krocusjes tot katjes en lammetjes.  De zon deed ook nog wel aardig haar best en het was fijn om buiten te zijn. Nu er de komende weken nog steeds geen versoepeling van de maatregelen staat te gebeuren, ga ik toch proberen om er maar weer iets van te maken. Depri worden kan altijd nog, dat schuif ik voorlopig nog maar even op de lange baan.

hanscke Dinsdag 23 Maart 2021 - 3:54 pm | | Standaard

zeven reacties

ria

Ik mag graag eens op you tube verdwalen, of gewoon ergens iets aanzetten en afwachten wat er komt kan ook heel verrassend zijn. Twee keer op een dag zoek ik de buitenlucht op.

ria, (URL) - 23-03-’21 19:12
Rietepietz

Wandelen heb ik aldoor gewoon gedaan, dat is gewoon nodig. De podcast heb ik nog niet ontdekt. Maar er blijken veel mensen plezier in te hebben en dat is prima.

Rietepietz, (URL) - 23-03-’21 19:35
Sjoerd

Bij de meeste podcasts val ik gewoon al luisterend in slaap.

Sjoerd, (URL) - 24-03-’21 08:23
marjolijn

Als ik niet kan slapen luister ik wel eens naar een podcast, die dan op de radio is.
Maar ze speciaal opzoeken eigenlijk nooit.
Lekker naar buiten gaan is natuurlijk altijd goed….!!

marjolijn, (URL) - 24-03-’21 15:56
Mrs. T.

Ik ben verslaafd. Blog er ook regelmatig over. En binnenkort verschijnt een podcast vanuit het werk. Daar ben ik echt heel trots op.

Mrs. T., (URL) - 24-03-’21 18:17
Renesmurf

Dat van Peter van Bruggen luister ik ook, en hij doet het nog steeds als Goudmijn op vakantie is.

Renesmurf, (URL) - 24-03-’21 21:27
StaartjeLiesbeth

Mooi tips! Wandelze!

StaartjeLiesbeth , - 28-03-’21 13:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.