JOPPE


Joppe, wat is het hier mooi........ Het is een heel afwisselend landschap om door heen te fietsen. Niet al te grote percelen weiland, afgewisseld met kleine perceeltjes bos en dan opeens een paar honderd meter weg, waarbij het lijkt of je in een heel groot en donker bos terecht bent gekomen. De Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn op de fiets te bereiken en ook een tochtje door de uiterwaarden van de IJssel zou mogelijk zijn als het weer een beetje mee zou werken, maar helaas is dat niet het geval.

De regen verhindert ons om echt lekker op stap te gaan waardoor ik het gevoel krijg, dat ik niet echt optimaal kan genieten van al het moois. Vorige week vrijdag zijn we naar Deventer gefietst en dat is tot nu toe nog de beste dag geweest wat het weer betreft. Zaterdag hebben we dan op de middag nog wel een wandeltochtje gedaan, maar ik miste de zon..

De maandag, toen P jarig was, zouden we met zoonlief, die ter ere van de verjaardag langs kwam, gaan fietsen, maar door de vele buien viel dit in het water. Ook 's avonds lukte het niet meer.

Afijn, het geplande familiebezoek aan tante Bep heeft inmiddels al wel plaats gevonden en vanmiddag hebben we dan toch maar een fietstochtje door de af en toe miezerregen naar Lochem gemaakt. Ik viel bijna van verbazing achterover toen we door het stadje liepen. Stadje? Ja het schijnt een heus stadje te zijn. Ik heb dat nooit geweten.

Rond mijn 19e jaar ben ik menigmaal met de bus door deze streek gekomen. Ik deed toen een opleiding in Amersfoort en vooral in het begin ging ik, als ik vrije dagen had, naar "huis". En dat stond in Rekken. Eerst met de trein naar Deventer en van daaruit verder met de bus. Ik kwam dan door al die plaatsen zoals Epse Harfsen Laren Lochem Borculo Haarlo Eibergen Rekken. Het was altijd anderhalf uur afzien. En in elke plaats stapten er wel mensen in of uit. De bus reed toen dwars door al die kleine dorpjes heen en er was bij elke kerk wel een halte. Maar bij Lochem ging dit niet, daar bleef de bus net buiten het centrum, zodat ik dat nooit gezien heb. Nogmaals, ik was verbaasd. 

Als het weer nu op gaat knappen, weet ik zeker, dat ik het hier nog mooier ga vinden. Er staan in ieder geval nog genoeg uitstapjes op het programma. 

                                klik

Dit is niet Lochem, maar Deventer.

hanscke Donderdag 09 Juli 2020 - 8:38 pm | | Standaard

vier reacties

marjolijn

Houd moed, de regen gaat verhuizen en mooiere dagen komen er aan…!!

marjolijn, (URL) - 10-07-’20 06:41
Sjoerd

Ik gun jullie beter weer dan tot nu toe, ik ben de regen ook al moe…

Sjoerd, (URL) - 10-07-’20 08:24
ria

Er het beste maar van maken tussen het gemiezer door. Hier trekt het nu open dus wie weet!

ria, (URL) - 10-07-’20 13:06
Rietepietz

Alsnog gefeliciteerd met de jarige P. Volgens de weervoorspellingen gaan we nu de goede kant op dus kan er naar hartenlust gefietst worden in het weekend. Ik ben ook wel toe aan een zonnetje.

Rietepietz, - 10-07-’20 18:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.