UPGRADE


Dat was even schrikken, mijn weblog was er niet meer. Nergens te vinden. Heel langzamerhand begon er bij mij iets te dagen. Eind oktober had ik bericht van One.com  gekregen, het hosting bedrijf waar ik mijn website heb ondergebracht, dat er een upgrade zou gaan plaatsvinden.

Ik las: "De PHP-versies 5.6 en 7.0 worden uitgefaseerd; PHP 5.6 loopt af op 31 december 2018 en PHP 7.0 op 3 december 2018. De PHP-versie van uw website hanscke.nl is momenteel 5.6. We upgraden dit naar PHP 7.2, de hoogst beschikbare versie, waarmee u de langst mogelijke ondersteuning heeft. De automatische upgrade vindt plaats in de eerste helft van november. Na de PHP upgrade heeft u tot 3 december de mogelijkheid om de PHP-versie tijdelijk te downgraden om eventuele aanpassingen te doen. Na 3 december is deze mogelijkheid er niet meer".

"Tsja". dacht ik, "het zal wel", ik klikte het bericht weg en ik ging vrolijk verder met waar ik mee bezig was, want dit bericht zei mij dus totaal helemaal niets. Wat moest ik er mee? Vaak gaat het gewoon goed zonder dat ik wat doe en merk ik niet eens dat er iets gebeurt. Misschien te zijner tijd maar eens aan P. vragen, maar dat is er dus nooit van gekomen omdat ik er nooit meer aan gedacht heb. 

Totdat ik een paar dagen geleden ontdekte dat het scherm leeg was en aangaf dat de site niet meer beschikbaar was. Ook kon ik niet meer inloggen bij de pivotsite waar de berichten gemaakt moeten worden. Grote paniek!

Ik ben maar eens gaan chatten met mensen van One.com en ik moet zeggen dat ze echt wel hun best doen om een onnozele gans, want zo voel ik mij wel, enigszins wegwijs te maken, maar ik kwam niet echt verder. Wist ik veel dat ik bij One.com moest inloggen. Dat heeft P. dan weer voor mij uitgevonden. Toen ik dat kunstje van inloggen kende kwam ik steeds iets verder. Dankzij hun duidelijke foto's kon ik de PHP (wat dat dan ook moge zijn) weer terugzetten van 7.2 naar 5.6 en zie daar, de website kwam als vanzelf weer te voorschijn.

Wat ik nu verder moet doen om wel te kunnen upgraden naar 7.2 weet ik nog niet helemaal precies. Dat moet ik nog verder uitzoeken, maar daar heb ik dus nog een paar weken de tijd voor en ik heb nu ervaren, dat als ik maar heeeeeel goed lees en precies doe wat er staat, dat het dan helemaal goed gaat komen. Voorlopig kan ik nog weer even uit de voeten en gewoon blogjes schrijven. Ik had een heel ander blog in mijn gedachten, maar die houdt u dan nog even van mij tegoed.

                                    klik

hanscke Dinsdag 13 November 2018 - 9:14 pm | | Standaard

negen reacties

Ria

Ja en juist omdat alles altijd zonder problemen gaat sta je daar dan. Ach ja komt wel weer goed. Ik heb voor het gemak alles bij pivot ondergebracht.

Ria , (URL) - 13-11-’18 22:17
Marjolijn

Zo zie je maar, goed lezen en het komt wel weer goed…!!

Marjolijn, - 14-11-’18 07:39
Sjoerd

Gewoon een update van pivot doen, dan moet alles goed komen toch… En aan One vragen of ze de site niet secure kunnen maken (https:\\)

Sjoerd, (URL) - 14-11-’18 15:36
Sjoerd

Oeps, lees ik net dat Bob de ontwikkelingen gestopt heeft… Dat wordt iets lastiger.

Sjoerd, (URL) - 14-11-’18 15:40
Rietepietz

Ja ik kwam ook al een paar dagen “voor een gesloten deur. Wat vervelend toch dat we steeds maar weer veranderingen plaats vinden. Ik vrees dat ik niet meer de energie kan vinden om de zooi uit te zoeken als ik er door getroffen wordt. Ik hoor ook geluiden dat wordpress grote veranderingen in petto heeft, ik houd mijn hart vast.

Rietepietz, (URL) - 14-11-’18 17:32
Mrs. T.

Succes!

Mrs. T., (URL) - 14-11-’18 20:58
ria

https://twokings.nl/over-two-kings
Hier kan je Bob vinden.

ria, (URL) - 14-11-’18 23:24
Renesmurf

Wat een gedoe en gedonder, niks voor mij, ik zit ook bij Bob, dat werkt prima.

Renesmurf, (URL) - 15-11-’18 23:31
Wieneke

Oh jemig, ik zou ervan in de vlekken geraken. Ik ben ook zo’n gemakzuchtige wegklikker van mededelingen. Je moet je tegenwoordig overal zo verschrikkelijk in verdiepen en dat kost tijd en energie die je wel voor leukere dingen kunt gebruiken. Sterkte!

Wieneke, (URL) - 18-11-’18 11:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.