ZONNEPANELEN


Zomaar op een zondagmiddag, was de tijd ineens rijp om op onderzoek uit te gaan. Zoonlief had ons al eens aangeraden om eens na te denken over zonnepanelen, ik had gezien hoe in de afgelopen tijd op de daken van een paar huizen in onze buurt zonnepanelen geplaatst werden en ik had een paar maand geleden via FB en passant vernomen dat een vriendin zonnepanelen gehuurd had en dat deze geplaatst werden. 

Zonnepanelen huren, kon dat dan ook? nooit geweten. En zo is dat onbewust een beetje in mijn hoofd blijven doormalen zonder dat ik er ook nog maar één moment echt over nadacht, totdat bij mij op die zondagmiddag opeens de gedachte boven kwam drijven, dat ik het fenomeen zonnepanelen huren ook nog eens wilde onderzoeken. Ik was uiteindelijk erg benieuwd naar de kosten,

Zonnepanelen huren ingetoetst, mij hier en daar wat ingelezen en maar eens een formuliertje ingevuld, waarin beloofd werd dat, als ik wat gegevens aanleverde ik een offerte zou krijgen. Pas daarna zou ik mogelijk gebeld kunnen worden.

Een offerte heb ik niet gekregen, maar ik werd een aantal dagen later wel gebeld door een jongmens van de firma Hallo Stroom. Het overviel mij, was daardoor wat geïrriteerd en bovendien kwam het telefoontje totaal niet gelegen, maar tegelijkertijd was ik toch ook wel erg nieuwsgierig wat deze figuur mij te vertellen had, dus stemde ik er mee in dat hij de volgende dag weer zou bellen. Zo kreeg ik ook wat meer tijd om er over na te denken en de gegevens van ons energieverbruik wat beter in beeld te krijgen.

Het geplande telefoongesprek verliep de volgende morgen uiterst plezierig en ik was dan ook helemaal verbaasd toen bleek dat, als wij zonnepanelen zouden gaan huren, wij per saldo dertig euro per maand minder kwijt zouden zijn aan de energienota, de huur van de zonnepanelen was daar dan al in meegerekend. Een aanbod te mooi om waar te zijn, dacht ik.

Omdat ik (ondertussen wij) meer bedenktijd wilde hebben, hebben we die morgen nog niet toegehapt, maar de afspraak gemaakt dat we na het weekend teruggebeld zouden worden. Ik wilde voldoende gelegenheid hebben om op alle mogelijke fronten op zoek te gaan naar addertjes onder het gras, alleen, ik heb ze tot nu nog niet gevonden.

Vanmorgen is er opnieuw contact geweest en we hebben besloten de offerte te accepteren. Ondertussen heb ik verschillende revieuwen gelezen en de meesten daarvan zijn bijzonder positief. Wij willen op dit moment geen geld vrij maken om zonnepanelen te kopen, maar op deze manier daalt onze energienota behoorlijk. Over tien jaar staan we dan voor de uitgave van 50 euro per zonnepaneel. Volgens mij is dit helemaal niet zo'n gekke deal tenzij er echt nog ergens een adder verborgen zit.

Laat nu die zon maar schijnen!  

                          klik

hanscke Maandag 05 November 2018 - 9:38 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Wij hebben ze via de provincie aangeschaft, duurt alleen nog tot in het voorjaar voor ze erop liggen.

Sjoerd, (URL) - 06-11-’18 07:24
Marjolijn

De woningstichting is hier bezig met het plaatsen van zonnepanelen, voor de grote beurs zal het wel schelen.
Maar voor het in de persoonlijke beurs merkbaar zal zijn…..??

Marjolijn, - 06-11-’18 08:17
Ximaar

Ik heb geen dak, maar bovenburen. Ik heb bij zo’n test wel eens ingevuld dat ik wat vierkante meteres schuurdak heb, maar dat vinden ze dan te kort. Hoeft ook niet echt. Ik verbuik weinig stroom, een kwart van een gemiddelde gebruiker. M’n stroom-leverancier mailde me waarom ik m’n zonnepanelen niet bij hen aangeef. ;-)

Ximaar, (URL) - 06-11-’18 11:21
Francien.

In maart 2014 hebben wij zonnepanelen aan laten leggen. Over een half jaar zijn wij uit de kosten. De panelen leveren precies zoveel als wij gebruiken. Dat was niet de voornaamste reden dat wij ze aan lieten leggen. Denken ook na over een warmtepomp en zonneboiler. En hebben een gedeelte van de grote ramen laten vervangen door 3 dubbel HR glas.
Wij hebben misschien makkelijk praten met onze vrijstaande woning. Plus het geld om iets te realiseren. Maar op deze manier dragen wij ons steentje bij.

Francien., - 06-11-’18 14:28
Rietepietz

Het was in ieder geval een geweldige zomer voor mensen met zonnepanelen. We zijn er ook al eens achteraan gegaan maar op dat moment zaten er toch nog behoorlijk wat haken en ogen aan. Heel erg lonend is het meestal niet en dus moet je het meer uit ideologische motieven doen .

Rietepietz, (URL) - 06-11-’18 16:53
ria

Ze liggen er maar wat ze precies opleveren weet ik niet hoor, als het goed is spelen we quitte. Op naar de warmtepomp!

ria, (URL) - 06-11-’18 19:57
Therese

Daar ligt de adder dus. Ik dacht al: wat moet die dikke slang daar?” Wij hebben ze nog niet, dus ik kan je er niks van vertellen.
Succes, Hanscke met de zonnepanelen!

Therese, (URL) - 06-11-’18 22:43
Renesmurf

Ja, zo zie je maar, overal zijn wel oplossingen voor, iets kan altijd wel weer anders, Ik wens je er veel succes en plezier mee.

Renesmurf, (URL) - 06-11-’18 23:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.