RAADSELACHTIG


September is echt zo'n maand waarin ik weer in het ritme van alledag moet komen. De zomer is dan nog niet echt voorbij, maar de dagen worden korter en de clubs, vergaderingen en wat dies meer zij, zijn ook weer begonnen. Kortom ik moet mijn bakens gaan verzetten naar de winterstand. Ik kijk dan uit naar de dagen, waarin niets gepland staat, maar de eerste weken ben ik dan vaak nog wel druk in de tuin, maar als die dan ook weer bijgewerkt is, komt de dag waarop ik zeggen kan, he he, vandaag lekker even helemaal niets.

En precies op zo'n dag vindt de combimagnetron dat ie er wel mee mag ophouden. Hij slaat af, lampje is uit  en hij reageert op geen enkel knopje meer. Niets doet het meer. Ik kan het bijna niet geloven. Dat ding is pas zeven jaar oud en ik heb er al zoveel ellende meegehad, omdat er eerst een verkeerd exemplaar zonder oven was geplaatst. De lasagne halfgaar, is nog niet te eten. We besluiten maar naar de pizzeria te gaan. Leuk en lekker, maar niet op deze manier en zeker niet op een dag waar "lekker niets doen en niet weg te hoeven" op het menu staat.

Als we terug zijn weet ik ook weer waar ik alle paperassen van de inbouwapparatuur opgeborgen heb. Veel wijzer worden we er niet van. Wel is het advies om er niet zelf aan te gaan sleutelen, maar om een monteur te laten komen.

Tja, wat dan. Als de monteur dan eindelijk komt en  hij kan het euvel niet vinden of het kan niet gemaakt worden, dan zijn we wel de voorrijdkosten kwijt en moet er alsnog een nieuwe besteld worden. Wat is wijs? Wij besluiten om eerst enig overleg met de leverancier te hebben, misschien heeft hij een hint hoe dit aan te pakken, maar al snel blijkt dat men in de meeste gevallen tot aanschaf van een nieuw apparaat overgaat. Wij gaan hier in mee, dus wordt er een nieuwe besteld, zelfde merk maar één met een nieuwer serienummer. 

Ach ja wij nemen ons verlies, we kunnen tenslotte ook niet zonder.

Twee dagen later, P. komt 's morgens beneden loopt naar de koelkast om drinken te pakken en ziet dat het klokje van de magnetron twee uur daarvoor weer is gaan lopen, de lampjes doen het weer, de magnetron kan gewoon weer geprogrammeerd worden en als we even later de oven proberen in te schakelen blijkt dit ook weer te werken.

We kijken elkaar eens aan, bekennen elkaar de afgelopen dagen het een paar keer geprobeerd te hebben of de magnetron al weer zin had met steeds het resultaat nee en nu dit!

We hebben een aantal programmaatjes achter elkaar afgewerkt, maar alles lijkt het weer te doen. De nieuwe  aanschaf is geannuleerd, we willen eerst zien hoe het nu verder gaat. Als het net zo gaat als aan het begin van de zomer met de luifel, dan is er echt sprake van een zeer tijdelijke storing die zich vanzelf weer opheft.

Als het een plaagmonstertje is die ons steeds even wil laten schrikken, dan verzoek ik het beestje vriendelijk doch wel streng om ons huis te verlaten. Als wij monsters willen zien zoeken wij ze zelf wel op, maar dan wel ver van huis.

Inzetfoto linksboven: in La Roche sur Yon dreven allerlei monsters in het water in het centrum van de stad. Deze konden allemaal bewegen.

Popup foto hieronder: Monsters op de muren in het stadje Les Sables-d'Olonne

                                          klik

hanscke Zondag 30 September 2018 - 1:51 pm | | Standaard

zeven reacties

Mrs. T.

Dat is best bijzonder.
Onze combimagnetron ging een paar jaar geleden kapot en toen kochten we een nieuwe. Maar wat een ellende hebben we met die nieuwe. Alles moet minstens 1½ keer zo lang in de oven, want anders is het niet gaar.

Mrs. T., (URL) - 30-09-’18 17:08
Rietepietz

Veel apparatuur is tegenwoordig met 5 jaar “op”, daar wordt het op gemaakt en reparatie is meestal geen optie. Maar zolang alles weer werkt kun je een lange neus maken naar het monster. Ik neem aan dat je wel de stekker eruit gehaald had, na een minuut eruit wil de boel nog wel eens resetten.

Rietepietz, (URL) - 30-09-’18 19:41
Sjoerd

Even een kleine hint, stekker uit trekken en tien minuten niet insteken, want de condensatoren van de magnetron moeten ontladen worden en dat duurt bij een magnetron wel erg lang. Daarna weer insteken en voila… Sommige magnetrons zijn erg gevoelig voor stroomstoringen, daar helpt dit ook.

Sjoerd, (URL) - 30-09-’18 21:20
Renesmurf

Ik koop mijn witgoed bij een winkel vlakbij, en als er wat aan de hand zou zijn kan ik hun inschakelen, natuurlijk kost dat geld, maar je krijgt dan ook advies. Ach ja, alles wat stuk gaat komt altijd ongelegen. En wat vliegen de jaren ook.

Renesmurf, (URL) - 30-09-’18 22:55
Marjolijn

Gelukkig alle problemen weer opgelost…!
Fijne tip van Sjoerd, ik ga hem onthouden.

Marjolijn, - 01-10-’18 06:48
Michiel

Stekker niet goed in stopcontact? Schroefverbinding los door vertind draadeind? Tin kruipt onder spanning waardoor vertinde draadeinden los gaan zitten. Schrieven natrekken, Deurschakelaar gammel? Inspuiten met siliconenolie en deur even stevig dichtdoen.

Michiel, - 02-10-’18 20:41
Therese

Wat een geluk, Hanscke, dat hij het opeens weer deed én dat je de nieuwe nog op kon zeggen.

Therese, (URL) - 03-10-’18 23:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.