EN DAT WAS HET


 En dat was het dorpsfeest. Gelukkig is alles weer goed verlopen, geen ongelukken, geen slaanderij of iets van dien aard, nee het feest is, op een paar kleine schoonheidsfoutjes na, net als twee jaar geleden weer heel goed verlopen. We hadden misschien wel iets mooier en warmer weer willen hebben, maar behalve een heel klein buitje tijdens de optocht op vrijdagmorgen is het droog gebleven. 

Het programma verschilde niet zo veel met het programma van twee jaar geleden, maar de samenstelling van het team was wel wat veranderd en dan is het altijd maar weer afwachten hoe het uitpakt. Dit bestuur is dus een uitvoerend bestuur en dat wil zeggen, dat het hele gebeuren, van organisatie tot uitvoering, door het negenkoppige bestuur gedaan wordt. Alleen de Cross Country op vrijdagmiddag wordt door een andere commissie gedaan, maar het aanvragen van vergunningen bij de gemeente, het regelen en het opzetten en afbreken van de feesttent, de lunch voor de schoolkinderen, de bonte avond, de optochten, de avond met een muziekband, de matinee en de bediening van de bar, de hele mik mak wordt dus door negen mensen gedragen met hier en daar een helpende hand van een loslopende vrijwilliger.

Maar het feest leeft in ons dorp. Dat was goed te merken toen ik de avond voorafgaand aan het feest even door het dorp fietste om de buurtversieringen te bekijken. Het was maandag- en dinsdagavond één en al bedrijvigheid in het dorp om de buurtversieringen op tijd klaar te hebben voordat  op woensdagavond de juryleden op pad zouden gaan om de straatversieringen te beoordelen. Ook dat hoort bij het feest.

Ook dit jaar heb ik weer een flink aantal uren in het kassahokje doorgebracht om munten te verkopen die omgezet werden in het kopen van bier, wijn en frisdrank en ook nu heb ik mij wel weer verbaasd over het gigantische bedrag wat uitgegeven wordt aan voornamelijk bier. De briefjes van vijftig euro vliegen je om de oren. De kosten van het gehele dorpsfeest worden grotendeels gefinancierd uit de drankomzet. Als elke inwoner voor ongeveer 25 euro aan munten koopt, dan kan zo'n dorpsfeest uit.

Wat ik vooral dit jaar als heel positief ervaren heb, is dat de jeugd het (gelukkig) niet laat afweten. Ze komen niet alleen op de vrijdagavond als er een band speelt, nee, ze doen ook actief mee in de optocht, aan de cross country en op de matinee ontbreken zij ook niet.

Voor de kleintjes hadden we dit jaar voor het eerst wat springkussens gehuurd en dat was een groot succes. Het is echt een heel geslaagd dorpsfeest geworden, met hier en daar wel wat verbeterpunten, maar dat hoort er bij. Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op het hele gebeuren. Hierna, over twee jaar, mag ik nog één keer en dan geef ik het stokje weer door.

buiten de tent en in de tent

                            klik

hanscke Dinsdag 26 Juni 2018 - 4:52 pm | | Standaard

vijf reacties

ria

Dat klinkt allemaal heel positief en fijn Hanscke en gelukkig zat het weer ook mee.

ria, (URL) - 26-06-’18 19:30
Rietepietz

Gewoon leuk als er nog wat georganiseerd wordt en als het dan ook nog geslaagd is kun je tevreden achterover leunen.

Rietepietz, (URL) - 26-06-’18 19:46
Marjolijn

Fijn dat het allemaal goed gegaan is…!!

Marjolijn, - 27-06-’18 07:10
Sjoerd

Heel fijn dat je er zelf ook een goed gevoel over hebt.

Sjoerd, (URL) - 27-06-’18 16:21
Mrs. T.

Fijn dat het zo leuk was. Goed voor de saamhorigheid!

Mrs. T., (URL) - 27-06-’18 16:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.