DAG 3 EN 4


Vol vertrouwen begon ik aan de derde dag. Ik had die nacht beter geslapen dan voorgaande nachten en wat belangrijker was, ik had 's avonds weer wat kunnen eten, iets wat me de maandag- en de dinsdagavond niet gelukt was. Omdat het warm was had ik voor bij het eten een biertje besteld. Op de één of andere manier matchte het bier en het eten, bestaande uit rundvlees, salade en patat niet met elkaar. Al na een paar happen protesteerde mijn maag hevig en moest ik zien dat ik op tijd bij het toilet kwam. Ik weet dit de eerste avond aan de nervositeit.

De tweede avond gebeurde eigenlijk precies hetzelfde  en dat terwijl ik zo'n  zin in eten had. Helemaal vervelend was het dat dit gebeurde tijdens het etentje met jarige zwager en schone zus. Samen lopen zou niet gaan, omdat zij de veertig kilometer liepen, maar een keer samen eten kon wel en leek ons heel leuk. Dit mislukte dus volkomen. Ongerust ging ik terug naar ons logeeradres, onderweg heb ik nog maar een pak yoghurt gekocht om toch maar iets binnen te krijgen. Het gegoogle op mijn  tablet stelde mij wat gerust. Gezien de verschijnselen kon het ook om een allergie gaan.

Op woensdagavond heb ik geen biertje meer besteld en zie daar, het eten ging weer goed en zo begon ik, zoals ik aan het begin van dit blogje al vermeldde met een goed gevoel aan de derde dag. Zelfs de regen die een uurtje na de start met bakken uit de hemel kwam, kon mij niet van mijn stuk brengen. Ik vond het eigenlijk wel een grappig gezicht, al die gekleurde plastic regencapes à 0,39 cent bij de Action. 

Rond elf uur wandelden we Groesbeek binnen. Inmiddels was het weer droog en ook daar was het weer groot feest. En toen kwam ik op het idee, om de rollen eens om te draaien. In plaats van leuk te zwaaien naar de vele fotocamera's  ging ik foto's maken van het publiek.

Toen ik na de rust weer ging starten, merkte ik dat mijn voeten begonnen te prikken. Een voorteken dat er blaren zouden kunnen gaan ontstaan, maar bij aankomst bleek dat (nog niet) het geval te zijn.

Uit voorzorg heb ik voor de vierde dag wel een paar plekken van mijn voeten afgeplakt en dit heeft voortreffelijk gewerkt. Die vierde dag heeft mij uiteindelijk heel weinig moeite gekost, dit in tegenstelleing tot de jaren dat ik nog 50 of 40 km. liep. Voor het eerst heb ik echt genoten van het binnenkomen op de Via Gladiola. Hier en daar kreeg ik een gladiool aangereikt. Ook kwamen we langs ons logeeradres en daar werden we natuurlijk met applaus en ook een gladiool ontvangen, maar het allermooiste was het punt: 1200 meter voor de finish. Daar stond dochterlief met een vriendin van haar met voor ons beiden een bos gladiolen en een zonnebloem. 

Ik heb met zoveel plezier deze Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Het is voor mij inderdaad het feestje geworden wat ik graag wilde, mijn voeten kunnen het weer doen. Met dit verhaal heb ik geprobeerd het spektakel een beetje in beeld te brengen. Voor mij is het in ieder geval een mooi naslagwerkje geworden waardoor de vele herinneringen een plekje hebben gekregen. 

                                   klik

hanscke Donderdag 27 Juli 2017 - 10:00 pm | | Standaard

zes reacties

Marjolijn

Fijn dat je genoten hebt, ondanks het toch wel zware dagen voor je zijn geweest, zoals je beschrijft.
Wie weet heeft het 4-daagse virus je wel weer helemaal te pakken…!

Marjolijn, (URL) - 28-07-’17 07:05
Sjoerd

Heerlijk dat alles op zijn plaats is gevallen en het een uitzonderlijke ervaring voor je is geweest. Het doet me plezier als ik zoiets lees.

Sjoerd, (URL) - 28-07-’17 08:31
Rietepietz

Er heerste helaas ook een buikvirus dus heb je nog geboft dat je er zo vanaf kwam. Gelukkig maar want het is jammer als je uitvalt door ziekte.
Fijn dat het het feestje is geworden waar je op gehoopt had. Op naar volgens jaar natuurlijk?

Rietepietz, (URL) - 28-07-’17 16:50
Mrs. T.

Wat een heerlijk verslag. Geweldig genoten dus.

Mrs. T., (URL) - 28-07-’17 19:34
Renesmurf

ja, maar geen bier meer drinken dan. Gelukkig heb je het uitgelopen en genoten! Heerlijk om te lezen.

Renesmurf, (URL) - 28-07-’17 21:24
Wieneke

Petje af voor jou. Wie had het na al je gezondheidsproblemen gedacht dat dit nog eens zou geschieden? De wonderen zijn de wereld niet uit, he?

Wieneke, (URL) - 06-08-’17 09:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.