OVERBRUGGING


De laatste dag van het jaar. Al een aantal dagen loop ik met het idee rond om dit jaar af te sluiten met een paar "mooiste" van het jaar. Hiermee maak ik het mijzelf wel heel moeilijk, want als ik iets niet goed kan dan is het wel een keuze maken.

Na lang wikken en wegen wil ik toch onze FAMILIEDAG tot mijn dag van het jaar 2016 uitroepen. Natuurlijk waren er tijdens onze vakanties ook juweeltjes van dagen; het reisje naar Lissabon was helemaal top, de dagen dat kleindochter Nina hier was, waren heel knus, de dag dat dochterlief, Rixte, P en ik naar de tentoonstelling van Bowie in Groningen zijn geweest was super, het dorpsfeest was prachtig, maar toch, ik kies voor de familiedag.

Achteraf is de familiedag in één van mijn blogjes maar heel terloops even genoemd. De wandeling over het landgoed van kasteel Groeneveld, het bezoek aan het museum, ook al stelde dat niet al te veel voor, en daarna het samen uiteten, er heerste voor mij een dusdanige sfeer, die je naar mijn idee alleen maar in familieverband kunt aantreffen. Mijn broer en ik, komend uit hetzelfde nest, samen met onze allerdierbaarsten èn de honden. Want als een mooie omlijsting van het geheel genoten we van de honden, de twee van ons, Hessel en Iemand en Floor van mijn broer en de zijnen.

Als "mijn" blog van het jaar neem ik het blog van 7 juni: ALTIJD ANDERS. Hierin beschrijf ik het dagelijkse rondje wat ik elke dag met de twee honden maak, maar die keer werd ik vergezeld door kleindochter Rixte en had ik zo'n leuk gesprek met haar. (Ik ga proberen een link naar die pagina te maken, maar dat duurt nog even) Maar genoeg over het afgelopen jaar. Via de brug hieronder blik ik even vooruit.   

Taditiegetrouw gebruik ik ook in dit laatste blog van dit jaar weer foto's van een brug. De brug die voor mij dus symbool staat voor de overstap naar het nieuwe jaar. Soms maak ik in de zomer al foto's van bruggen waarvan ik weet, dat ik die mogelijk met oud jaar ga gebruiken. 

Echt goede voornemens heb ik niet, behalve dat ik ga proberen om in mijn blogjes wat minder tekst te gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud. En verder hoop ik op dezelfde voet voort te gaan. Ik leef mijn leven met plezier, wat wil een mens nog meer? Niets toch.

Rest mij nog IEDEREEN  een prettige jaarwisseling en heel veel goeds voor het nieuwe jaar toe te wensen

                                   klik

hanscke Zaterdag 31 December 2016 - 12:39 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

De keuze van de mooiste dag was eenvoudig voor mij, dat is de geboorte van mijn kleindochter, dat kon niet missen toch. Maar als dat niet zo geweest had was het ook moeilijker. Maar ik kan me jouw keuze wel voorstellen, een dagje samen met iedereen die je lief is is heel bijzonder. Ik wens jullie allemaal een heel fijn en gezond nieuwjaar.

Sjoerd, (URL) - 31-12-’16 15:21
Mrs. T.

Heel fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2017!

Mrs. T., (URL) - 31-12-’16 15:24
Rietepietz

Familiedagen kunnen inderdaad een heel fijne sfeer hebben, het hoeft niet eens een bijzonder uitje te zijn om gezellig te worden.
Een heel gezellige jaarwisseling en een voorspoedig 2017

Rietepietz, (URL) - 31-12-’16 16:59
ria

ik zou het niet weten eigenlijk, misschien wel de dag dat we officieel verhuisden ;-)
Jij ook alle goeds voor 2017.

ria, (URL) - 31-12-’16 18:05
Renesmurf

ja, een brug is wel een mooi symbool. Ik maak niet zo zeer een keus, ik probeer elke dag zo leuk mogelijk te maken.

Renesmurf, (URL) - 01-01-’17 00:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.