VERJAREN IS RELATIEF.


Deze week ben ik verjaard. De vijf achter de zes heeft plaats moeten maken voor ook een zes. Hoewel sommigen dit als oud zullen bestempelen, is dit toch maar een relatief begrip, want op mijn verjaardag heb ik vele malen te horen gekregen, dat ik nog maar een jonkie was, een snotneus eigenlijk. Ik kwam pas kijken zo werd mij verteld. Heerlijke plagerijtjes, in humor vervat, door de senioren van de tennisclub. 

Omdat een traditionele verjaardag met een zoete inval van veel bezoek van familie zoals kinderen, kleinkinderen broers, zusters, neven, nichten en vrienden er bij mij gewoon niet inzit, probeer ik elk jaar zelf wel iets leuks van mijn verjaardag te maken. Ik wil de dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 

Dit jaar kwam het zo uit dat het snerttoernooi van de tennsiclub op mijn verjaardag zou gaan plaats vinden. Omdat ik zelf in de commissie zit had ik natuurlijk kunnen proberen om het toch op een andere datum te laten plaats vinden, maar ik vond het wel een geinige invulling van de dag, temeer omdat het gebruikelijk is om tijdens de koffie de jarige toe te zingen. Dan zou ik in ieder geval mijn feestmoment hebben! Bovendien was een paar weken geleden de traditie ingevoerd, dat de vlag op de tennisbaan uitgehangen zou worden. Dubbel feest dus. 

En ach het heeft echt wel wat. Daags tevoor zijn P. en ik druk bezig geweest met het bakken van vier kruimelappeltaarten. P. schilde de appels en sneed ze in kleine stukjes, zodat ik mij kon richten op het maken van het deeg of beslag, net wat u wilt. Terwijl we zo samen aan het redderen waren, bedacht ik, dat ik toch echt wel goed bezig was. Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen! 

Op mijn verjaardag was het dus vroeg opstaan, want ik moest rond half negen aanwezig zijn om samen met de andere commissieleden de nodige voorbereidingen voor het snerttoernooi te treffen. Rond negen uur kwamen de deelnemers binnendruppelen en werd ik (door bijna iedereen) uitbundig gefeliciteerd. De brutaalste heren vroegen natuurlijk naar mijn leeftijd. Heren op leeftijd vinden blijkbaar dat ze zich dat kunnen permitteren. Als ik zeg, heren op leeftijd dan bedoel ik dat ook letterlijk, omdat er onder de deelnemers toch zeker 5 heren de tachtig reeds gepasseerd zijn, maar ook enkele dames hebben de acht al in hun keeftijd al als eerste getal staan.

Nu niet denken dat het een stoffig oud clubje is, want dat is beslist niet het geval. De gemiddelde leeftijd van de zesentwintig deelnemers van die morgen mag dan wel rond de zeventig liggen, ik behoor inderdaad nog tot de wat jongeren, maar geen van allen, dat geldt ook voor de overige dertig tot veertig tossers die verspreid over de maand toch regelmatig tijdens de tosmorgens op de dinsdag- en donderdagmorgen acte de presence geven, behoort tot de potentiele doelgroep voor wie de gemeente een programma van 'meer bewegen voor ouderen' probeert de organiseren.

Rond half één was het einde van het toernooi en kon ik tijdens het nuttigen van de snert nog net de prijsuitreiking doen om vervolgens naar de bridgeclub te gaan. Daar heb ik mij maar stil gehouden over mijn verjaardag, omdat ik van deze club nog maar sinds kort lid ben. Om hier ook in het zonnetje te moeten staan lokte mij niet zo, daarvoor is het lid zijn nog veel te nieuw. 

's Avonds zijn P. en ik gezellig samen uit eten gegaan en zo is mijn verjaardag toch echt niet onopgemerkt voorbij gegaan. Tel daarbij op de verscheidene telefoontjes die ik daags na de verjaardag kreeg, dan mag ik toch echt zeggen dat mijn verjaardag niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Anders dan taditioneel met verjaardagsvisite, maar wel leuk.   

                      klik

hanscke Vrijdag 16 December 2016 - 7:54 pm | | Standaard

negen reacties

Marjolijn

Je bent zo oud als jij je voelt, dat kan toch de ene dag 75 zijn en de andere dag 40… :-)
Leuke manier van verjaardag vieren, en de appeltaart ging er vast goed in…!!

Marjolijn, (URL) - 17-12-’16 08:28
Rietepietz

Alsnog van harte gefeliciteerd met die dubbel 6 , Ook wat mij betreft ben je dus nog relatief jong. Maar in ieder geval heb je de verjaardag leuk gevierd, misschien juist wel leuker dan een huis vol met familie waar je zélf dan vaak weinig aan hebt door alle drukte.

Rietepietz, (URL) - 17-12-’16 09:35
Wieneke

Alsnog proficiat!

Wieneke, (URL) - 17-12-’16 10:42
Sjoerd

Dubbel 6, daar moet ik nog tweeeneenhalf jaar op wachten… En oud voel ik me ook nog niet.

Sjoerd, (URL) - 17-12-’16 13:40
Mrs. T.

Alsnog van harte! Gefeliciteerd.

Mrs. T., (URL) - 17-12-’16 15:05
ria

Leuk toch! En Facebook draagt tegenwoordig ook een leuk steentje bij.

ria, (URL) - 17-12-’16 18:52
Mirjam Kakelbont

Alsnog van harte proficiat met je verjaardag. Dat jij ook maar een kranige tachtiger mag worden, Hanscke! Je hebt in ieder geval een leuke dag gehad. Vier taarten gebakken (: Dat is nog eens trakteren (: En wat een giller dat je ‘s middags ook nog naar bridgen gegaan bent. Je hebt gewoon een heel toffe dag gehad.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 17-12-’16 22:07
Renesmurf

Je hebt er toch best een drukke dag van gemaakt, maar wel te doen natuurlijk. Van harte gefeliciteerd, dat hoort er zo bij.

Renesmurf, (URL) - 19-12-’16 00:32
Thérèse

Leuk hoor Hanscke, dat je er zelf een leuke dag van maakt. Doe ik ook meestal want ik ben 4 januari jarig, een onhandige datum.
In ieder geval kijk je er met plezier op terug. Je hebt nu alle feestdagen gehad, denk ik. Mooi zo!

Thérèse, (URL) - 20-12-’16 00:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.