DAG VAN DE

STILTE


Niet te geloven. Ik had afgelopen donderdag, na vaag iets opgevangen te hebben over moeilijk communiceren, uitgevonden dat 22 oktober ooit uitgeroepen is tot "dag van het stotteren". Nu heb ik niets met stotteren, behalve dat ik het mij heel goed aangeleerd heb en ik er een aardige act van kon maken ten behoeve van mijn lessen aan de leerlingen, dus wilde ik hier ook geen blogje van maken en zocht ik naar een ander onderwerp.

Vandaag stond mij ook niet helemaal voor ogen waarover ik zou bloggen, dus dacht ik, kom laat mij eens kijken of 25 oktober ook tot 'een dag van' is uitgeroepen. En jawel hoor, vandaag is het de dag van de stilte. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat deze dag niet precies aan een datum gekoppeld is, maar meer aan de zondag nadat we in de nacht overgegegaan zijn van zomertijd naar wintertijd. Dat éne extra uur schijnt inspirerend te zijn om het te koppelen aan iets wat wel voelbaar is, maar wat je niet kunt vastpakken. (er schijnt trouwens wel een internationale dag van de stilte te zijn op 17 april, maar dit is dan gekoppeld aan het pesten)

Op deze website - http://www.dagvandestilte.nl/ - staat van alles te lezen over deze dag. Kerken hebben deze dag maar weer ingelijfd, maar ook de tegenstanders van communicatie via social mediakanalen hebben dit als de mogelijkheid gepakt om maar weer eens te propaganderen om een dag off line te zijn...

Stilte, er zijn mensen die hier niet tegen kunnen. Ik houd wel van de stilte. Zeker als ik zoals nu, een druk weekend heb gehad met bezoek van dochterlief en kleindochter. Ik vind het dan heerlijk om even helemaal niets te hoeven horen, geen woorden dan. Ik vind het dan heerlijk om een lange wandeling te maken en allerlei geluiden van buiten te horen.

Nee, stilte vliegt mij niet aan. Maar wat het communiceren via tablet nu met stilte te maken heeft is mij even niet duidelijk. Ik heb vanmiddag, terwijl het weer stil was in huis, even heerlijk in alle rust allerlei websites bezocht wat mij genoeg stof voor dit blogje heeft opgeleverd. 

                             klik

hanscke Zondag 25 Oktober 2015 - 5:58 pm | | Standaard

elf reacties

ria

Ik hou ook wel van stilte hoor en zeker de rust die daarbij hoort. Stilte kan ook wel vervelend zijn, maar dat overkomt me zelden eigenlijk.

ria, (URL) - 25-10-’15 19:27
ria

Ik hou ook wel van stilte hoor en zeker de rust die daarbij hoort. Stilte kan ook wel vervelend zijn, maar dat overkomt me zelden eigenlijk.
Oh ja en dat wilde ik ook nog zeggen, ik heb eigenlijk niets met ‘dagen van…’

ria, (URL) - 25-10-’15 19:28
Ximaar

Offtopic: Zag dat je nog niet gegokt had, vanacht sluit de eerste ronde.

Ximaar, (URL) - 25-10-’15 21:44
Sjoerd

Ik ken geen stilte. Zelfs als er geen geluid is ruisen mijn oren. Oorzaak hiervan is dat ik bij hele hoge geluidsdrukken heb moeten werken zonder gehoorbescherming.

Sjoerd, (URL) - 25-10-’15 23:38
Marjolijn

Ik hou vooral in de vroege ochtend uurtjes van de stilte, zoals nu.
Maar helemaal stil is het eigenlijk niet.
De vogels fluiten dat het een lieve lust is, weer in hun element met de overgang naar de oorspronkelijke tijd.

Mooie dag vandaag.

Marjolijn, (URL) - 26-10-’15 06:13
Petr@

Tegenwoordig is er elke dag wel een Dag van …..
Dat is een beetje jammer, zo verliest het zijn waarde lijkt me.
In Drenthe heb je een vakantiepark dat heet: Hoor de stilte. Daar is het echt stil, hier in het westen hoor je altijd wel iets.

Petr@, (URL) - 26-10-’15 10:46
Renesmurf

Ik heb het nooit stil, altijd radio of tv aan, of anderszins, maar nooit stil.

Renesmurf, (URL) - 27-10-’15 00:25
Hanny

In de huidige jachtige tijd kan het helemaal geen kwaad om eens een dag van stilte in te bouwen.

Hanny, (URL) - 27-10-’15 01:13
Rietepietz

O ja hoor, heerlijk zo af en toe hélemaal stil. Maar inderdaad, waarom ik dan géén laptop zou kunnen bedienen is weer een andere vraag, nou ja, de toetsjes bedienen gáát niet helemaal geluidloos, dat dan weer wel;-)

Rietepietz, (URL) - 27-10-’15 09:52
Thérèse

Ik vind stilte heerlijk, buiten helemaal maar binnen ook, vooral na vele uren van klassieke muziek die anderen opzetten, dan vind het helemaal heerlijk.

OT Hanscke ik heb een logje geschreven met … tekeningen uit Artis. Daar vroeg jij laatst naar, Ik deed nu een poging. Stel je er niet te veel van voor. Maar misschien toch leuk om te weten.

Thérèse, (URL) - 28-10-’15 15:03
Mirjam Kakelbont

Stilte…heerlijk! Helemaal sinds ik het chronisch vermoeidheidssyndroom heb. Daardoor komt geluid en licht veel harder binnen. Afgelopen week was ook de dag van Capslock. JA, JE LEEST HET GOED. Al die dagen…alsof vandaag de dag niet bijzonder genoeg is.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 28-10-’15 22:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.