TENNISTALENTEN


We waren niet de eersten, maar zeker ook niet de laatsten. Wat onwennig keek ik om mij heen. Bij sommige van de aanwezigen moest ik toch wat beter kijken om echt vast te kunnen stellen wie de persoon was. Gewone kledij en niet de gebruikelijke tennisoutfit wil nog wel eens voor verrassingen zorgen. Mensen kunnen dan opeens een heel andere uitstraling hebben. Dit fenomeem had ik al eens meegemaakt bij de red hatters, waar dit nog veel sterker speelt. 

De ruimte waar we ontvangen werden, waarschijnlijk de vroegere stal van het verbouwde boerderijtje aan de voet van de dijk, bood voldoende plaats aan de meer dan vijftig mensen, die er, nadat iedereen aanwezig was, waren. Verschillende mensen hadden een tuinstoeltje meegenomen zodat er voor een ieder een goede zitplaats was. Het was een select gezelschap van allemaal senioren van vijfenzestig en (veel) ouder. De meesten van hen zijn actieve tennissers die elkaar één of twee keer per week treffen op de tosmorgens, dinsdags of donderdags.

Afgelopen voorjaar had de eigenaar van het boerderijtje tijdens het gezamenlijk koffiedrinken op zo'n tosmorgen het idee gelanceerd om eens een open podiumavond te houden om zo ook eens ruimte te geven aan de andere kwaliteiten die ieder van ons ongetwijfeld zou hebben, naast de interesse voor een spelletje tennis. Iedereen werd uitgenodigd om eens na te denken wat zijn of haar bijdrage zou kunnen zijn. Het idee werd enthousiast ontvangen en op de voorlopige intekenlijst werden de nodige namen genoteerd.

Na de zomer kreeg het plan vastere vormen en uiteindelijk lag er een concreet plan.Verschillende  zanggroepjes met ieder een eigen genre, cabaretiers of voordrachtskunstenaars, schilderwerken die tentoongesteld werden, het was er allemaal. Er was zelfs zoveel aanbod, waardoor een ieder die een optreden verzorgde een beperkte tijd kreeg toegewezen.  

Zelf had ik er voor gekozen om een aantal van mijn weblogs voor te lezen. Ik vond het moeilijk om een keuze te maken. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een aantal beeldende verhalen en een gedicht. Het was mooi om hiervoor de volle aandacht te krijgen. Maar, en dat was echt het leuke, die aandacht was er voor iedereen. Het was bijzonder boeiend om te zien waaraan mensen, die niet meer werken, hun tijd aan besteden en wat voor bijzondere resultaten er dan uiteindelijk te bewonderen zijn. 

Het is een hele bijzondere maar vooral gezellige avond geworden. Een geweldig initiatief waar we met ons allen heel veel plezier aan beleefd hebben. Zo maar een lekkernij in het leven die heerlijk gesmaakt heeft en die je niet zomaar vergeet.    

                                       klik

hanscke Zaterdag 26 September 2015 - 4:03 pm | | Standaard

zes reacties

Mirjam Kakelbont

Dat probleem had ik ook altijd met mensen in fietskleding en een helm op. Onherkenbaar in alledaagse kleding! Met inzet van velen is veel te bereiken, dat blijkt maar weer op deze dag. Fijn dat je positieve respons hebt gekregen.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 26-09-’15 20:44
Renesmurf

Wat leuk, je eigen weblog voorlezen, ha, ik zou niet durven!

Renesmurf, (URL) - 26-09-’15 21:24
Marjolijn

Leuk om zo ook op een andere manier met je tennismaatjes een gezellige avond te hebben.

Marjolijn, (URL) - 27-09-’15 03:57
Sjoerd

Een geweldig voorstel en mooi uitgewerkt. Leuk dat iedereen daar aan meewerkt.

Sjoerd, (URL) - 27-09-’15 09:05
Rietepietz

O ja dat ken ik vooral uit de sauna, ónherkenbaar zijn mensen die je uitsluitend naakt, in een handdoek of badjas kent;-) voeg daarbij nog vochtige haren en ontbrekende make-up en je moet héél erg denken.
Leuk zo’n “bonte avond” , is vast voor herhaling vatbaar.

Rietepietz, (URL) - 27-09-’15 15:51
Ria

Klinkt heel leuk en dat was het dus ook :-)

Ria, (URL) - 28-09-’15 13:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.