ETUDE 2


 De eerste dag na zo’n lange reis geniet ik al door het feit dat ik die dag niet in de auto hoef te stappen. Er is nog genoeg proviand dus boodschappen doen is nog niet aan de orde. We klimmen op onze fietsen, laten ons met een bootje naar de overkant van de Donau brengen en fietsen stroomopwaarts richting Passau. Het is heerlijk weer en het is dan ook volop genieten. We zijn niet de enigen die hier fietsen, maar de meesten fietsen stroomafwaarts. Op de terugweg hebben we vast minder tegenliggers. 

Passau is niet haalbaar, maar Engelhartszell wel. Ik ben onder de indruk van het mooie interieur van deze stiftkerk. Mooi helder witpleisterwerk met prachtige schilderingen. Maar dat is nog niets bij de prachtige schilderingen die ik de volgende dag in de Dom van Passau aantref. Ik ben zo overdonderd door wat er boven in het plafond allemaal te zien is waardoor ik helemaal voorbij ga aan het orgel, wat de grootste van Europa schijnt te zijn. Ik vergeet gewoon om daar een foto van te maken. Heeft er misschien ook wel mee te maken dat ik niet zo van orgelmuziek houdt.  Ik heb denk ik te vaak een kerkdienst bijgewoond, waarbij het orgel niet jubelde  maar meer de jankende  partij was. 

Passau is een stad die ik zeker de moeite waard vind om bezocht te worden. Het heeft een mooie altstad met leuke oude straatjes om al dwalend uiteindelijk op de punt uit te komen waar de Inn en de Donau samenkomen en waar de Inn haar naam inlevert en de Donau verder gaat. 

                            klik

          De punt van Donau en Inn

hanscke Donderdag 25 Juni 2015 - 8:53 pm | | Standaard

vijf reacties

Desire

Mooi zeg inderdaad, die schilderingen! Ik zou een stijve nek krijgen van het kijken ernaar :)
Gelukkig dat het weer ook meezit, veel vakantieplezier!

Desire, (URL) - 26-06-’15 10:54
Sjoerd

Mooie foto’s, jammer van het orgel… Dat vergeet je nooit meer.

Sjoerd, (URL) - 26-06-’15 12:12
Rietepietz

Wat móói , ik kan me héél goed voorstellen dat je het orgel even vergat!

Rietepietz, (URL) - 26-06-’15 17:13
Marjolijn

Mooi…. Lekker genieten daar…!!

Marjolijn, (URL) - 26-06-’15 17:53
Hanny

Het samenstromen van de Donau en de Rijn is ook een mooi gezicht door het kleurverschil van het water.

Hanny, (URL) - 28-06-’15 13:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.