MENS IN MASSA


Met het zweet in de handen heb ik zondag zitten kijken naar de beelden van die enorme mensenmasa in Parijs. "Als dat maar goed blijft gaan" heb ik meerdere malen gedacht, maar gelukkig het is blijven goed gaan. Geen incidenten, geen relletjes maar een waardig samenzijn van meer dan een miljoen mensen. Mooi om naar te kijken! Zoveel mensen en je dan realiseren dat elk mens zijn eigen levensverhaal heeft. Elk mens is bij de geboorte zijn of haar eigen leven begonnen.

Dat geldt ook voor mijn dochter. Vandaag is zij jarig en is het drieënveertig jaar geleden dat ik moeder werd. Een moment dat ik never en nooit zal vergeten. Ik had het voor geen goud willen missen. 

Omdat we nogal ver uit elkaar wonen, kan de verjaardag niet altijd meer op de dag zelf gevierd worden. Dit jaar vieren we het zaterdag. En als cadeau krijgt ze een theaterbezoek. We gaan met ons vieren naar de musical Billy Elliot in het Circustheater. Lekker knus, met ons vieren, onderdeel zijn van een groot publiek en samen gaan genieten van iets leuks. We verheugen ons er op.

                                   klik

hanscke Dinsdag 13 Januari 2015 - 5:51 pm | | Standaard

acht reacties

Desire

Van harte gefeliciteerd! En geniet van jullie samenzijn!

Desire, (URL) - 13-01-’15 20:55
Mirjam Kakelbont

Ik heb ook met wisselend gemoed (een klein stukje) naar de mars gekeken. Een uitgekiender moment om een bom af te laten gaan, kon ik niet verzinnen. En dan ook nog eens veel regeringsleiders erbij. Bijna vragen om ellende. Toch een klein wonder dat alles goed is gegaan.
Gefeliciteerd met je dochter! Van harte.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 13-01-’15 22:06
Sjoerd

Proficiat… De geboorte van je kinderen blijven in het geheugen gegrift, zolang als we leven.

Sjoerd, (URL) - 13-01-’15 22:39
Hanny

Mijn felicitaties voor jou en je dochter. Geniet van het optreden!

Hanny, (URL) - 14-01-’15 00:30
Marjolijn

Van harte proficiat voor en met de jarige job…!!

Marjolijn, (URL) - 14-01-’15 06:17
ria

Gefeliciteerd! Veel plezier samen!
Er zijn vaak zoveel mensen op een hoop waar een bom in gegooid kan worden, we moeten maar niet te bang worden.

ria, (URL) - 14-01-’15 12:10
Rietepietz

Ik heb alleen in de journaals gezien hoe indrukwekkend het was.
Het was inderdaad bijna een open uitnodiging aan terroristen om er een stel zelfmoordenaars tussen te zetten, maar waarschijnlijk werd deze grote opkomst niet verwacht.
Gefeliciteerd met 43 jaar moederschap en al wonen ze niet om de hoek je kunt het tóch samen met haar vieren ! Veel plezier !

Rietepietz, (URL) - 14-01-’15 17:39
plato

Als reïincarnatie en karma bestaat, hebben de veroorzakers van al die rampen zich uiteindelijk flink in de nesten gewerkt. Als we ons beperken tot het nu, dan leren ons dit soort gebeurtenissen dat we allemaal flink veel in de melk te brokkelen denken te hebben, maar dat we in feite machteloos zijn. We kunnen het gebeurde achteraf bespreken en voeren allerlei gelijkjes aan, maar we kunnen het maar nauwelijks voorkomen. Als iets ons de laatste tijd weer heeft geleerd heeft is het wel: de mens en zijn beschaving zijn kwetsbaarder en breekbaarder dan ze in goede tijden willen toegeven.

plato, (URL) - 15-01-’15 20:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.