VOORKEUR

 WE-300


WE-300 wordt georganiseerd door Plato (http://platoonline.wordpress.com/)  Elke maand bedenkt hij een thema. Voor de maand mei/juni is dit ‘indrukken’.


INPRENTEN

In de secundaire socialisatiefase van honden, die van twaalf weken tot ongeveer een half jaar duurt, is het raadzaam om de pup met zoveel mogelijk zaken kennis te laten maken. Door de stad, over de markt, het maakt in wezen niet zo heel veel uit, als het maar nieuw is voor de pup. Daarom maakten wij op koninginnedag een rondje over de kermis. Hond Hessel, bijna twee jaar oud, houdt gewoonlijk niet zo van herrie, zelfs van het lawaai van de stofzuiger  is hij niet gediend, maar was dit keer weinig onder de indruk en pup Iemand liet zich door het kabaal al helemaal niet van de wijs brengen. Voor hem was alles nieuw, mooi en interessant.

Als beloning voor het goede gedrag en omdat het mooi weer was kochten we een ijsje. Normaliter zou het een waterijsje voor de honden zijn, maar deze waren hier niet te koop en daarom kregen beide honden als uitzondering het kleinste softijsje. Het was tenslotte ook feest. Vorig jaar had hond Hessel dit geluk  ook al een  keer gehad. Waarschijnlijk herinnerde hij zich dit nog; het was namelijk op dezelfde plek. Puur uit enthousiasme  wilde hij met een grote sprong al in het ijsje van een  voorbijganger happen.  

Een paar weken later waren we bij mijn nicht en haar man en op bezoek. Nadat we een boswandeling gemaakt hadden, kwamen we bij een kiosk. We werden door hen op ijs getrakteerd.  De honden kregen een waterijsje. Dat was smikkelen! Totdat beide heren zagen dat wij dat andere lekkers kregen. Het was gedaan met de interesse voor de raket.  Ook  pup had kennelijk goede herinneringen aan softijs;  hij stopte direct met likken  en was helemaal gefixeerd hierop. Met moeite hebben we ze uiteindelijk hun waterijsjes op kunnen laten eten. Stelletje ondankbare honden. 

   klik

hanscke Donderdag 30 Mei 2013 - 2:13 pm | | Standaard

26 reacties

Hanny

Honden is dus niets menselijks vreemd. Ook wij mensen hebben onze voorkeuren.

Hanny, (URL) - 30-05-’13 15:38
Mirjam Kakelbont

Haha, erg he? Ik zag pasgeleden op tv een documentaire over apen. Apen kennen jaloezie, en dat demonstreerden ze door de apen een oefening te laten doen, en de een kreeg een komkommer als beloning en de andere een banaan. Nou, je had die ene aap moeten zien: hij smeet de komkommer weg en wilde ook een banaan. Onmiddellijk! Geweldig om te zien.
Heerlijk dat je honden net zo kunnen genieten als de baas zelf. Dat is toch geluk in het leven in het kwadraat :-)

Mirjam Kakelbont, (URL) - 30-05-’13 16:12
rietepietz

Ik zou me er óók niet bij neerleggen als ik met een waterijsje werd afgescheept terwijl de rest heerlijk softijs likt;-) Het gaat dus goed met de socialisatie van Iemand , daar heeft het beestje de rest van leven plezier van! ( en jullie óók natuurlijk)

rietepietz, (URL) - 30-05-’13 17:26
ria

Simba kreeg altijd het laatste puntje van het koekje en dat heb ik geweten, dus Didi krijgt niets. Ik hou niet van gebedel en dat krijg je hierdoor gegarandeerd. Er zit trouwens erg veel zout in ijs is mij verteld, dus dat is ook nog eens erg slecht voor ze. Straks zit je met twee zeurende honden als je zelf een ijsje wilt eten, dit snap ik echt niet.

ria, (URL) - 30-05-’13 18:01
Marjolijn

Haha, ze hebben dus duidelijk hun voorkeur.
Geen waterijsje meer, maar duidelijk een softijsje.
Dat weet je dan voor een volgende keer.

Marjolijn, (URL) - 30-05-’13 18:30
Sjoerd

Tsja, als ik mocht kiezen….

Sjoerd, (URL) - 30-05-’13 20:30
Di Mario

Ik had dan liever dat waterijsje weer gehad. Maar ehhhh, dan wel zonder dat de honden eraan gelikt hadden.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 30-05-’13 21:09
plato

Leuke WE over de honden. Ik wist niet dat ze van ijs hielden maar dat is bij deze erg duidelijk geworden. Met plezier gelezen, Hanscke.

plato, - 30-05-’13 22:20
hanscke

@ Ria: Wij eten niet vaak een ijsje, dus veel last zullen we er niet mee krijgen. Voor de rest hanteren we een streng regiem in geen stukjes koek of iets dergelijks aan de honden geven. Ook hier is een uitzondering op: alleen mijn vader mag dit doen.

hanscke, - 30-05-’13 23:16
Annemarie

Hahaha, ja slim zijn ze wel die honden. :-)
maar ook dat moeten ze natuurlijk leren!

Annemarie, (URL) - 30-05-’13 23:29
Renesmurf

haha, ja, net kinderen, echt ijs is veel lekkerder dan bevroren water he! En dat het zonde is dat ze smelten omdat ze geld gekost hebben deert ze niks.

Renesmurf, (URL) - 30-05-’13 23:48
Desire

Hahahaha! Wat een slimmeriken, waterijsjes zijn veel te gezond natuurlijk ;-)

Desire, (URL) - 31-05-’13 22:02
Dwarsbongel

Grappig verhaal!
Wij waren onlangs in een kerkdienst voor een eerste communie, en daar mogen uiteraard geen honden komen. Vooraf aangevraagde uitzondering: er was iemand met een hond in de eerste fase van opleiding tot hulphond – socialisatie en meer. Tijdens de dienst vertelde de pastoor een verhaal over de herders. Toen de hond tóch blafte, zei de pastoor: hoor, dat is de herdershond. Dat noem ik nog eens anticiperen!
De hond kreeg geen ijsje…

Dwarsbongel, (URL) - 31-05-’13 22:57
roadlaura1969

Wat een verfrissende WE ;-) Slimme honden die 2 van ons zijn net zo slim en geef ze eens ongelijk :-D

roadlaura1969, (URL) - 01-06-’13 17:41
francky

wie lust er nu geen ijsjes ?

francky, (URL) - 01-06-’13 23:09
HansDeZwans

Haha, ondankbare honden, goede afsluitende zin.

HansDeZwans, (URL) - 02-06-’13 21:31
Janny

Ik heb nog nooit een ijsje aan mijn hond gegeven. Eigenlijk heb ik daar nooit aan gedacht. IJs en hond…dat is geen voor de hand liggende combinatie. Bruun heeft dat dus nooit gehad. Overigens ook geen koekjes of andere snoeperijen. Wel hondenkoekjes en brokjes.

Janny, (URL) - 03-06-’13 09:41
Novelle

indruk wekkend inderdaad honden die ijs lusten (glimlach)

Novelle, (URL) - 03-06-’13 20:24
♫ M e l ☺ d y ♫

Wat een leuke invulling van het thema!

Zulke verhalen lees ik altijd graag ;-)

♫ M e l ☺ d y ♫, (URL) - 04-06-’13 14:15
Petr@

Ja geef ze eens ongelijk! Een softijsje is veel lekkerder dan een waterijsje haha.
Onze oudste hond is gek op bier. Een enkele keer mag ze wel eens aan het laatste druppeltje van een flesje lurken. Dolle pret!

Petr@, (URL) - 04-06-’13 14:24
Mrs. T.

Zo, wat een verwende honden. ;-)

Mrs. T., (URL) - 04-06-’13 21:31
Trees

Wat een verwende honden zeg… ja ze zijn slim, eenmaal een bepaalde indruk opgedaan krijg je het niet meer uit hun koppie. Ik las gelukkig in een reactie van jou dat het niet structureel gebeurt. Gelukkig maar, bedelende honden hebben wij ook nooit gehad gelukkig. Maar je hebt het als eigenaars wel zelf in de hand.
Onze Binky krijgt alleen een paar stukjes kip als ik die ga plukken voor de soep. Verder alleen hondeneten en hondenkoekjes ;-).

Trees, (URL) - 06-06-’13 20:57
Plien

Tja… Ik ben met de honden eens :) Leuke WE.

Plien, - 07-06-’13 16:33
Marja

Heerlijk verhaal.

Marja, - 10-06-’13 10:53
gewoonanneke

Het zijn net mensen he, die honden. Ze laten zich niet afschepen met een waterijsje. Het is inderdaad zo dat honden het nodig hebben om meegenomen te worden. Mooie WE

gewoonanneke , (URL) - 13-06-’13 15:43
Jokezelf

Grappig verhaal, maar je pup leeft nu wel in de veronderstelling dat hij ook softijs krijgt in palats van waterijs. Dat kost weer tijd om te ontprenten ;-).

Jokezelf, (URL) - 14-06-’13 17:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.