TWEELUIK


VOORAF

Vanaf de eerste keer dat ik het nummer hoorde heb ik het mooi gevonden. Het nummer Birds van Anouk, wat dit jaar DE Nederlandse inzending van Nederland voor het songfestival is. In jaren ben ik niet zo enthousiast geweest. Met dit nummer moet het lukken, toegang krijgen tot het echte songfestival.

Vanaf het begin dat men met voorrondes is gaan werken, ben ik daar niet van gecharmeerd geweest en dat is er niet beter op geworden nadat Nederland keer op keer in de voorronde al moest sneuvelen.

De aanpak van Anouk spreekt me wel aan. Ze gaat niet mee in al die poespas en flauwekul met de pers. Dit jaar ben ik zelf ook weinig in de gelegenheid geweest om al die leuterprogramma's er om heen te volgen, maar nu ben ik er helemaal klaar voor.

Ik heb goede hoop dat ze er door heen komt, zodat we haar zaterdagavond terugzien.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

NADIEN

Het bleef tot het laatste toe spannend. Ik was druk met strepen, berekenen, een land afkruisen, een krul zetten bij een land waarvan ik dacht dat het wel zou lukken. Neem nu dat rapnummer met die maanmannetjes. Het is wel eigentijdse muziek en het klonk wel aardig, bovendien kon de zangeres wel zingen.

En dan die Belgische jongen met zijn ogen. Het leek wel een mengelmoes van Adamo en Dave Berry uit de zestiger jaren. We waren toen toch ook met zijn allen diep onder de indruk van deze heren.

Of Anouk zaterdag hoge ogen zal gooien weet ik niet, maar ze heeft mij in ieder geval weer het ouderwetse songfestivalgevoel van meedoen bezorgd en dat vind ik op zich al heel erg leuk.

                                              klik

hanscke Dinsdag 14 Mei 2013 - 8:06 pm | | Standaard

tien reacties

Hanny

Ik lees net dat Anouk het gisteren bij de generale repetitie niet zo goed heeft gedaan. En dat is jammer, want de jury gaf daar punten die vanavond meetellen. Ik ben benieuwd wat het wordt.
De klaproos is prachtig!

Hanny, (URL) - 14-05-’13 20:59
Mirjam Kakelbont

Ik heb meer vertrouwen in de bloei van de klaproos dan in Anouk, maar ik hoop natuurlijk wel dat ze de finale haalt!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 14-05-’13 21:04
Petr@

Ze heeft het dus gehaald, al was het tot het laatst spannend!
We duimen maar weer verder voor zaterdag, dat ze dan ook weer hoge ogen gooit!

Petr@, (URL) - 14-05-’13 23:33
Marjolijn

So far so good…! Zaterdag mag ze nog een keer…!!
En dan wordt het weer spannend.

Marjolijn, (URL) - 15-05-’13 05:03
ria

Leuk hoor, ik heb ook gekeken. Ze zal zeker niet winnen, maar meedoen is toch ook al heel wat.

ria, (URL) - 15-05-’13 09:10
Wieneke

Ik heb gekeken tot en met Anouk, dus maar acht nummers gezien en gehoord. Ze deed het liedje eenvoudig en heel goed en is – hoorde ik vandaag – door naar de finale. Nou, dat is wel terecht :-)

Wieneke, - 15-05-’13 09:29
plato

Leuk he, je hebt je zin gekregen. Ik zette gisteravond laat de TV aan en belandde net in het opnoemen van de landen die doorgingen. Het spektakel zelf heb ik niet gezien en dat hoeft ook niet.
Leuk voor Nederland dat Anouk doorgaat. Ik had niet verwacht dat ze zo positief zou zijn over het songfestival want het blijft een gedrocht en dat weet zij natuurlijk ook.
Het nummer vind ik maar zo zo. Maar maakt niet uit. Het is een Nederlandse en ik duim voor haar. Een goede klassering zou leuk zijn.

plato, - 15-05-’13 13:28
Annemarie

Wat mij aan dit hele gebeuren opvalt…
I sdat iedereen die in de afgelopen 8 jaar gefaald heeft.. Ineens wat op Anouk heeft aan te merken..
Nouja het zal wel!
In elk geval is Anouk verder en daar zijn ‘wij’ als Nederlander natuurlijk trots op!!

Annemarie, (URL) - 15-05-’13 18:18
Desire

Het is echt een heel mooi nummer, helemaal Anouk. Maarrrr … of de rest van het Songfestivalpubliek daar ook zo over denkt? De dame is nogal eigenzinnig en meestal gaat het publiek voor nietszeggende, vlotte huppelliedjes … ‘omdat het zo leuk klinkt’. Nou ja, voor mij heeft Anouk al gewonnen ;-)

Desire, (URL) - 15-05-’13 20:10
rietepietz

Die “spanning” was in scene gezet hoorde ik vandaag maar dit terzijde.
Een prachtig nummer van Anouk ,zeker weten .
Voor mij toch geen reden om naar het songfestival te kijken , totáál geen zin om me door zoveel rommel te moeten ploegen om een enkel goed nummer te horen.
Gelukkig is het nummer van Anouk vaak genoeg gewoon op de radio te horen .Maar natuurlijk wens ik haar alle succes van de wereld .Ik zie het wel in het journaal hoe het afloopt!

rietepietz, (URL) - 16-05-’13 19:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.