HEMELVAARTTRIP


 Pfffft. Elk jaar valt het me weer tegen. De ervaring en de routine in het met de caravan weggaan is tijdens de lange wintermaanden weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Het lijkt alsof ik alles weer opnieuw moet uitvinden. Neem daar de komst van onze kleine, nou ja klein, maar neem de pup Iemand daar nog eens bij en het plaatje: opnieuw alles moeten uitvinden, is compleet.

Het heeft lang geduurd, de dag dat we zouden vertrekken, voordat ik het gevoel had dat ik genoeg verzameld had. Kleding, eten, boeken, wandelschoenen, breiwerk, tuigjes en speelgoed voor de honden, stoelen en de campingtafel en wat allemaal nog meer; eindelijk had ik het gevoel te kunnen vertrekken.

En de eerste kilometers ging het ook goed. Er schoot me niets te binnen wat ik vergeten had, maar zo tegen het einde van de reis had P. bedacht dat hij de tandenborstel was vergeten. Ik bedacht daarna dat mijn lekkere slaapmutsje, het is beter dat ik voorlopig geen wijn drink, nog keurig in de glazenkast thuis stond. Deze attributen konden we nog in het dorpje vlak voor de camping scoren.

Het ons settelen kostte mij niet zoveel moeite maar P. des te meer, maar na enig  gepuzzel met de stokken stond de luifel er keurig bij. Onder het genot van een drankje hebben we wat geëxperimenteerd met de plek van de honden, maar dat wees zich, na een paar maal de een of de ander verplaatst te hebben, vanzelf.

En toen wilde ik eten gaan koken. Ik had van alles ingeslagen,vlees, groente, toetjes, alleen, er waren geen aardappelen. Daar had ik niet aan gedacht. Dus toch maar weer snel de auto in om een zak aardappelen te halen.

’s Avonds, na de afwas was er gelukkig nog tijd om een heerlijk stuk door het bos te wandelen. De honden hebben zich daar uitstekend vermaakt, zodat we alle vier moe maar voldaan zijn gaan slapen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Op één van de volgende dagen wilde ik gezellig een stukje gaan bloggen, maar..... toen kwam er nog een staartje aan het gehacked zijn in de afgelopen winter. De inlogcode is toen veranderd en deze had ik niet bij de hand. Ik weet het wel zo ongeveer, maar dat is nu net niet genoeg.

Het blogje is wel geschreven, opgeslagen, maar niet geplaatst; bij dezen gebeurd.

                                              klik

hanscke Zondag 12 Mei 2013 - 3:09 pm | | Standaard

tien reacties

rietepietz

Uiteindelijk viel het dus nog allemaal best mee, zolang je dingen die vergeten zijn ter plekke maar kunt kopen is er geen man over boord.
De omgeving ziet er inderdaad uit als “het hondenparadijs” al zullen de baasjes zich er óók wel vermaken ;-)

rietepietz, (URL) - 12-05-’13 16:16
Hanny

En toch, als je de caravan niet meer hebt, zoals wij, zul je hem missen. Het moeten wennen zou ik er graag weer voor over hebben.

Hanny, (URL) - 12-05-’13 17:06
Marjolijn

Ik hoorde dat een uurtje geleden van een vriendin van mij ook zeggen, dat het weer wennen was met de caravan.
Jammer dat het weer ook niet echt mee wilde werken.

Marjolijn, (URL) - 12-05-’13 18:23
Desire

Beter laat dan nooit en dat geldt voor zowel het settelen van de caravan, het halen van de laatste boodschappen en het plaatsen van een nieuw blogje ;-)
Jullie en de honden hebben er van genoten, dat is wat telt :-)

Desire, (URL) - 12-05-’13 19:29
ria

En zo komt alles toch weer goed. Waarom geen wijn?

ria, (URL) - 12-05-’13 21:25
Annemarie

Tja als je dan bepaalde dingen een tijdje niet doet.. Maar dat is net met als fietsen, even proberen en je bent er zo weer in!

En vergeten, dat is menselijk. Ook ik vergeet nog elke keer als ik naar Nederland ga bepaalde dingen… :-D

Annemarie, (URL) - 12-05-’13 23:08
Plato

Toch nog een fijn tripje dus. Hoewel het weer niet helemaal geweldig was.

Het verhaal pleit eigenlijk voor een checklijstje. Dat scheelt onnodige aankopen en diepe rimpels in het voorhoofd.

Plato, - 13-05-’13 09:56
Petr@

Heel herkenbaar hoor!
Maar uiteindelijk werd het toch genieten!

Petr@, (URL) - 13-05-’13 10:28
Janny

Och ja…dat zal voor velen van ons wel herkenbaar zijn, denk ik.
Maar er is niks dat je elders ook niet kunt kopen, dus zijn het geen rampen, toch?
Ik probeer et altijd zo ontspannen mogelijk mee om te gaan. Zolang we de belangrijkste dingen maar bij ons hebben, als paspoorten, verzekeringspapieren, e.d. loopt het wel los.
Janny

Janny, (URL) - 13-05-’13 16:03
Renesmurf

ja, en hoppa, weer een logje!
Ja, ik was ook weer lekker wezen camperen, toch altijd wel fijn hoor!

Renesmurf, (URL) - 13-05-’13 23:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.