ROMMELIG


De afgelopen dagen zijn een beetje rommelig verlopen. Woensdagavond, net voordat ik naar de schouwburgcursus "muziek luisteren met het thema magische muziek metropolen" vertrok, ontdekte ik dat mijn site gehacked was. In eerste instantie maakte ik mij er niet zo druk om. Mijn P. kon immers heel veel en als ik thuis kwam zou het probleem vast opgelost zijn. Dit bleek helaas niet het geval te zijn. U hebt al kunnen lezen hoe het één en ander ten slotte is opgelost.

Maar.... naast dit gedoe werden we donderdagnacht opgeschrikt door een telefoontje waaruit bleek dat mijn vader naar het ziekenhuis was gebracht vanwege een longontsteking en andere klachten. De vrijdag hebben we voor een groot deel besteed om vader te voorzien van kleding, toiletspullen, bril, gebit gehoorapparaat en zijn elektrische rolstoel. Ondertussen hebben we ook nog een goed gesprek gehad met de behandelend arts.

In de chaos die bezig was te ontstaan, wilde ik wel graag vasthouden om twee reeds lang geplande leuke dingen door te laten gaan. En dat was met de Red Hat Sociëty op zaterdagavond naar de Winterwelvaartkerstmarkt in Groningen, ik had daar immers mijn verjaardag voor verzet en toch ook mijn verjaardag vieren. De gezondheid van vader was niet zo ernstig waardoor alles op losse schroeven zou moeten komen te staan.

Het uitstapje was leuk, ik heb er van genoten. Geheel tegen de gewoonte in, verjaardagen worden in onze groep niet gevierd en er worden ook geen cadeautjes gegeven, kreeg ik aan het eind van de avond toch een prachtig ingepakt cadeautje. Ik was immers echt op die dag jarig. Een prachtige mooie rode bloem die ik als corsage op jurk of hoed kan gebruiken. Op de foto is duidelijk te zien dat ik heb genoten van dit alles.

Ik kom altijd heel blij en vrolijk thuis wanneer ik met de Red Hat op stap ben geweest. Het is zo leuk, zo ontspannen. Een kleine twintig vrouwen, allemaal in het rood en paars zwierend over straat. We worden vaak aangehouden door voorbijgangers en ons wordt dan gevraagd wat de doelstelling is en of we ook aan goede doelen doen. Ons antwoord heeft op de één of andere manier altijd dezelfde boodschap, maar iedere keer net weer iets anders gezegd. Onze doelstelling is, zo zegggen we dan, zelf plezier maken en daarmee anderen vrolijkheid bezorgen. En dat is gisteravond weer uitstekend gelukt.

En toen ik thuis kwam, waren er ook daar weer wat donkere wolken vertrokken. Ik kan de draad van het webloggen weer oppakken. Het is mij in de afgelopen dagen wel duidelijk geworden hoe sterk ik aan deze hobby gehecht ben. Ik wil het niet graag missen.

Ondertussen heb ik nog helemaal niets van het muziekavondje kunnen vertellen. Ook dat heeft diepe indruk op mij gemaakt maar daarover een andere keer meer.

 

                                           klik

hanscke Zondag 16 December 2012 - 2:17 pm | | Standaard

elf reacties

Sjoerd

Het waren in ieder geval een paar spannende dagen. Met een happy end toch…

Sjoerd, (URL) - 16-12-’12 17:32
Marjolijn

Fijn dat je tussen alle moeilijke dingen toch ook hele leuke dingen hebt kunnen doen.
Dat is heel goed voor het evenwicht.

Marjolijn, (URL) - 16-12-’12 18:47
ria

leuke foto! Je staat er zeker stralend op :-)

ria, (URL) - 16-12-’12 20:30
HansDeZwans

Fijn dat je hebt kunnen genieten en ook nog proficiat.

HansDeZwans, (URL) - 16-12-’12 21:41
Bertie

Enige foto, je kunt zien dat je plezier heb. Je vader is niet ernstig ziek, begrijp ik? Maar dan nog. afleiding is nodig!
Over die red hats wil ik nog googlen of er in onze omgeving ook een afdeling is. Het trekt me wel maar eerst even bekijken.

Bertie, (URL) - 16-12-’12 21:43
Hanny

Je straalt op de foto! Duidelijk dat je plezier hebt. Zo’n avond was heel goed voor je. Niet alleen door de problemen met je vader of je weblog, maar voor alles wat je de afgelopen tijd hebt meegemaakt. Even afleiding doet een mens zo goed. Misschien dat je vandaag een terugslag hebt, je herinneringen kan niemand je afnemen en daar kun je nog een tijdje op teren.

Hanny, (URL) - 16-12-’12 23:51
Margo

Het is nog niet helemaal in orde, na het plaatsen van een reactie kan ik niet meer op je kopfoto klikken om terug naar Home te gaan. Er is dan geen kopfoto en geen doorklik.

Margo, (URL) - 17-12-’12 02:28
Thérèse

Fijn voor je (en voor ons) dat alles weer werkt. Gefeliciteerd nog met je verjaardag en wat heerlijk dat je alle leuke dingen toch kon laten doorgaan. Juist bij moeilijke tijden heb je zo iets juist hard nodig.
Verder het beste met je vader.

Thérèse, (URL) - 18-12-’12 01:19
Mirjam Kakelbont

Gelukkig heb je nog wel kunnen genieten met je Red Hat Society. Ken je Janny trouwens? Kijk eens op haar blog voor de aardigheid:
http://jannysblog-jager.blogspot.nl/2012..

Ellendig als je laptop of computer het niet doen. Soms zou je windows in de praktijk willen brengen en het apparaat naar buiten willen smijten, maar ja…dan heb je niks ;-)

Sterkte en beterschap voor je vader!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 19-12-’12 09:19
Janny

Nog van harte gefeliciteerd, hoor.
Ja, ik (en ook de andere leden van mijn chapter) genieten ook heel veel van onze uitstapjes. En net als bij jullie worden we herhaaldelijk gevraagd wat we zijn of wat we doen. En ons antwoord is ook altijd hetzelfde, maar steeds in andere bewoordingen. Leuk dat andere mensen ook altijd zo blij van ons worden, he?
Janny

Janny, (URL) - 19-12-’12 15:25
plato

Hopelijk gaat het de goede kant op met je vader.
En wat heb je hier leuk geschreven over de rode hoed dames. Ik kan me goed voorstellen hoe saamhorig en gezellig dat is. Mannen hebben dat veel minder want ze zijn vaak zo solitair. Soms vind ik dat jammer. Maar zelf ben ik ook een beetje zo eerlijk gezegd. Enfin, dit blogje straalde, net als zijn bezitster, weer van oor tot oor.

plato, (URL) - 20-12-’12 11:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.