RECUPERERENbeter worden, beteren, bijkomen, genezen, opkalefateren, opkikkeren, opknappen, opkrabbelen, opleven, recupereren, revalideren, zich hervinden!

Kent u die uitdrukking, (Om met dominee Gremdaat te spreken) twee stappen vooruit, één stap terug? Natuurlijk kent u dat, en momenteel heb ik met dit verschijnsel te maken. Gelukkig doet het feit zich voor, dat ik kan zeggen dat ik op alle terreinen aan de beterende hand ben, maar soms is de pluk hooi die ik op mijn vork neem gewoon nog te groot. Een beetje breien, (de inzetfoto boven laat het gewrochte breisel zien wat ik net voor ik ziek werd af had), sint en pietjes haken voor de kleindochters, zo nu en dan wat lezen en een dagelijkse wandeling van een klein uurtje, dit alles gaat helemaal goed. Soms doe ik iets meer dan dit rijtje en dan merk ik dat de volgende dag wel. 

Maar recupereren, (ik had nog nooit van dit woord gehoord) herstellen, het terugwinnen van hoe het was, moet steeds een stapje verder gaan. Dat gaan we morgen dus doen. Hoewel het een hele onderneming is, gaan we morgen toch kijken of Sinterklaas soms wat pakjes voor ons bij onze kleindochter in Den Haag heeft gebracht. Dan kunnen wij gelijk de pakjes, die wij van Piet hebben gekregen maar voor haar en haar moeder bestemd zijn, meenemen. 

En of dat nog niet genoeg is, we willen morgen ook eens even een kijkje bij de regering nemen. Ik kom nu al vele jaren in Den Haag, maar ik heb nog nooit de Ridderzaal gezien, niet van binnen, maar ook niet van buiten. Morgen worden wij om 11.15u. verwacht; we krijgen dan in een rondleiding ook de Eerste Kamer te zien. Meestal zijn wij in het weekend in de residentie, maar nu vindt dit op een gewone doorde weekse dag plaats. Bovendien is het winter, waardoor het mogelijk is om Hond Hessel een uurtje alleen in de auto te laten.

Hoe ik de dag er na er aan toe ben weet ik niet, dat is afwachten. Ik heb dan geen verplichtingen of zoiets. En als je niets probeert, kom je ook niet te weten hoe ver het staat met het herstel. Ik wil toch wel graag weer een beetje de oude worden. Ik voel me echt nog te jong om mijn dagen alleen maar te vullen met een beetje breien, haken en lezen. Ik mag toch hopen, dat ik weer een klein beet je de vitaliteit van voorheen  terug krijg.

hanscke Dinsdag 04 December 2012 - 8:48 pm | | Standaard

veertien reacties

Annemarie

Ik wens je veel succes toe morgen! :-)
Veel plezier natuurlijk ook.
En dan hoop ik natuurlijk met je mee dat de terugslag donderdag niet groot is!!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 04-12-’12 22:47
Sjoerd

Het laatste jaar is het hier ook een beetje kwakkelen… Ook ik hoop dat ik me weer een beetje jonger voel dan ik ben. Ik denk dat het gewoon een overgangsperiode is waarin je eigenlijk uitgewerkt bent, maar toch nog moet doorgaan…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 04-12-’12 23:55
Thérèse

Nou goed hoor Hanscke. Je onderneemt wat en dat lijkt mij goed. Ik hoop dat je morgen geniet van allebei de dingen. Nou en donderdag zie je dan wel weer. Hopelijk valt het mee.

Thérèse, (URL) - 05-12-’12 00:00
Hanny

Het proberen is altijd de moeite waard. Misschien krijg je een terugslag, maar dan kun je tenminste wel op een leuke dag terugkijken.
Heel plezier op en bij het Binnenhof. En een heel gezellige Sinterklaasviering!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 05-12-’12 01:20
Marjolijn

Veel plezier vandaag…!

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 05-12-’12 03:39
ria

Ja, geniet ervan. En morgen zien we dan wel weer ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 05-12-’12 10:06
plato

Heel herkenbaar Hanscke. Als ik een wandeling van meer dan een uur maak, moet ik meer dan een dag recupereren (mooie wielerterm). Toch… toch…. het schijnt het beste te zijn om te doen, rustig wandelen opdat de botten weer vloeistoffen aanmaakt die de botten smeren.Maar de drempel is vaak hoog. Toch goed dat je het doet. En dan met zo’n programma. Dat is meer dan leuk.

plato, (E-mail ) (URL) - 05-12-’12 13:37
Ximaar

Recupereren ken ik vooral als recuperate (herstellen, bijkomen) in het Amerikaans-Brits. Daar hoorde ik het al veelvuldig voorbijkomen in de 80’er jaren. In Noord-België gebruiken ze het ook veel vaker. Heel vaak wordt het verward met recovery (terughalen, terugwinnen).

Ximaar, (URL) - 06-12-’12 16:09
Spel-Piet

Kom gauw kijken: http://sinterclaas.wordpress.com/2012/12..

Spel-Piet, (E-mail ) (URL) - 06-12-’12 21:52
Bertie

Ja, we kennen die situatie wel. Maar als er een redelijk vooruitzicht is, heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken.
Vandaag had je een leuke en hopelijk goede dag!

Bertie, (URL) - 06-12-’12 21:53
Bertie

Ik weet niet waarom hopelijk staat doorgestreept….

Bertie, (URL) - 06-12-’12 21:54
Grietje

Je krijgt toch energie van dit soort ondernemingen… en wordt moe van de indrukken! Ik hoop dat je gewoon fijne dagen hebt.

Grietje, (E-mail ) (URL) - 08-12-’12 10:25
Rob Alberts

Recupereren ken ik alleen uit de verhalen over de Tour de France en het wielrennen.
Misschien zijn een paar ontspannen fietstochtjes langs de Loire een goed uitzicht om je op te verheugen?
Beterende groet,

Rob Alberts, (URL) - 09-12-’12 21:03
Ximaar

@Bertie: Er zit hier een andere textverwerker in het reaxivak. Doorstrepen komt als je aan weerszijde een – plaatst. Vet als je aan weersijde een * plaatst en schuin als je aan weerszijde een _ plaatst.

Ximaar, (URL) - 11-12-’12 13:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.