BARBIE GEBRUIKT.


In drukke tijden (de combinatie werk en mantelzorg vraagt veel tijd, maar ik kan het momenteel aardig handelen) ontgaat mij wel eens wat. Het helpt dan echt als de krant in de weekendbijlage een rubriek heeft met de naam: "deweekin 10 berichten". Zo kom ik in no time weer helemaal op de hoogte van het nieuws in de wereld. Op de vijfde plaats stond er een berichtje wat begon met Barbie bedreigt het regenwoud. Waarom weet ik niet, maar diep in mijn hart heb ik een zwak voor Barbie en mijn aandacht was getrokken. 

Greenpeace begint een wereldwijde campagne tegen Mattel, de fabrikant van Barbie, omdat de verpakkingen waarin de modieuze speelgoedpop wordt verkocht, gemaakt zouden zijn van tropisch hardhout. Dat maakte de milieuorganisatie woensdag bekend. In de campagne maakt Ken, de levenspartner van Barbie, zijn relatie met de modepop uit, omdat zij in een verkeerd doosje zit.

Volgens Greenpeace komt de verpakking rechtstreeks uit het Indonesische regenwoud en tast Barbie daardoor het huis aan van bedreigde diersoorten als de Sumatraanse tijger en de orang-oetan.

Wat moest ik nu met zo'n berichtgeving? Was dit echt serieus? Ik ben maar eens op onderzoek uitgegaan en inderdaad, in de afgelopen week is dit toch iets uitvoeriger aan de orde geweest, maar de actie loopt niet zo zeer tègen Barbie maar tegen het verpakkingsmateriaal.

De speelgoedsector moet het voorbeeld volgen van een reeks bedrijven die het kopen van fout verpakkingmateriaal hebben stopgezet, vindt Greenpeace. De speelgoedproducent zelf zegt dat verantwoord handelen hoog in het vaandel staat, maar gaat verder niet gedetailleerd in op de aantijgingen van de milieuclub.

Ach gut, Barbie wordt dus gebruikt!

 

hanscke Zaterdag 11 Juni 2011 - 12:57 pm | | Standaard

elf reacties

Hanny

Wordt Barbie gebruikt, of misbruikt.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-06-’11 14:06
Sjoerd

Arme Barbie, ongewild slachtoffer van de verpakking. Straks ligt ze bloot in de etalage. Krijgt ze dat weer over zich heen…

Sjoerd, (URL) - 11-06-’11 14:56
Renesmurf

Heel jammer van Barbie dat ze zo stom bezig zijn.
En heel goed dat greenpeace ze goed in de gaten houdt en actie onderneemt.

En weer jammer dat dat altijd nog zo nodig is.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 11-06-’11 16:33
Marjolijn

Ach die Barbie toch, al weer slachtoffer.
Fijn weekend.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 11-06-’11 17:10
nans

Tis niet netjes, zo’n dame misbruiken….
Waar is mijn barbie eigenlijk gebleven??? Ga ik eens even over nadenken…..

grtz!

nans, (URL) - 11-06-’11 19:49
Annemarie

Wie weet komt ze dan weer eens volop in het nieuws.

barbie.. In Nederland staat er nog zoveel… Bijna nooit mee gespeeld, hehe, maar goed..

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 11-06-’11 20:15
Di Mario

Ik heb gelukkig nog geen barbies in huis.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 12-06-’11 01:52
Zakina

hahaha sorry, moet erg lachen om de reactie van Sjoerd en zo is het idd. Ik heb het filmpje overigens nog niet gezien, maar had er wel iets over gelezen. Arme Barbie, maar Ken zit tevens ook in een fout doosje.. het is maar dat ze het weet ;-)

Zakina, (URL) - 12-06-’11 21:12
Thérèse

Stiekem ja sorry Hanscke heb ik maar dat ligt aan mij Barbie en Ken allemaal heel stom gevonden, errug toch?? Maar lang leve Green Oeace!!

Thérèse, (URL) - 12-06-’11 21:33
Thérèse

Even een aanvulling: jij had toen waarschijnlijk net de leeftijd voor Barbie. IK wat ouder vond het reuze stomme poppen. Ik wilde je niet kwetsen, hoor. Er zijn vele Barbieliefhebbers. Er was zelfs hier in Hoorn een speciale tentoonstelling in het Museum van de Twintigste Eeuw.
Groetjes.

Thérèse, (URL) - 13-06-’11 10:46
Bertie

Barbie met een foute doos; goed bedoeld maar het klinkt lachwekkend.

Bertie, (URL) - 13-06-’11 23:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.