INDRUKWEKKEND


Ooit heb ik eens beweerd, dat ik niet de behoefte had om naar de musical "Soldaat van Oranje" te gaan. Het boek, wat ik als luisterboek onderweg naar mijn werk gehoord heb, vond ik vrij heftig. Ik heb vanwege het verhaal menigmaal met het zweet in mijn handen de auto bestuurd. Soms koos ik er voor om het maar even niet verder te hoeven horen...... Daarom was het volgens mij geen onderwerp voor een musical.

Maar gisteren was het zover, wij gingen er toch naar toe.  We hadden het als pensioneringscadeau van dochterlief gekregen, met heel luxe, een overnachting erbij.  

Ik had mij vooraf best een beetje zenuwachtig gemaakt over hoe ik zou reageren op de niet zulke fijne scenes. Bij het zien van geweld en martelen krijg ik namelijk altijd hele nare lichamelijke reacties. Ik krijg dan hartkloppingen, ik ga transpireren en ik word domweg misselijk. Ik vind het echt heel moeilijk om te zien.

In de afgelopen weken had ik er al met een aantal mensen over gepraat en iedereen zei, dat het heus wel mee viel. Het was ten slotte een musical en de scenes duurden nooit heel lang.

Ik ben gaan zitten met het gevoel: ik laat het wel over mij heen komen, ik duw de gedachte weg, dat dit in het verleden echt heeft plaats gevonden, ik kijk veel meer naar het spel en spektakel. Daar ben ik in geslaagd. Ik heb het schitterend gevonden en ik ben blij dat ik dit beleefd heb. De voorstelling is echt iets wat je moet ondergaan. Het telkens draaien van de gehele zaal van het ene decor naar het andere; het geeft aan zo'n voorstelling wel een heel aparte dimensie.

Ik vind het een heel mooi eigentijds theatergebeuren. Voor mijn gevoel is men er helemaal in geslaagd om op deze manier een uniek stukje theater te bieden. Werkelijk, ik heb genoten en ik ben dochterlief dan ook heel dankbaar dat ze dit aan ons cadeau heeft gedaan. Uit mijzelf was ik hier nooit naar toegegaan. Ik ben blij dat ik nu ook één van die vele Nederlanders ben, die dit spektakel gezien heeft.

2014-09/oranjeg.jpg

                                  klik

hanscke Zondag 28 September 2014 - 10:28 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Wat fijn dat je, ondanks je bedenkingen van tevoren, genoten hebt. Ik ben ook blij dat ik deze voorstelling heb mogen meemaken. Een prachtige voorstelling met al zijn bijzondere elementen. Echt een aanrader voor al diegenen die nog niet geweest zijn.

Hanny, (URL) - 29-09-’14 01:00
Marjolijn

Fijn dat je er zo van genoten hebt…!!

Marjolijn, (URL) - 29-09-’14 05:05
Sjoerd

Ikhad ook al gehoord dat het een mooi spektakel zou moeten zijn. Fijn dat je er van hebt kunnen genieten.

Sjoerd, (URL) - 29-09-’14 08:08
rietepietz

En toch ben ik niet van plan om te gaan, ik heb wél de film gezien en het boek gelezen. Ik kan héél slecht tegen draaiende beweging en in een draaiende “zaaL” zitten lijkt me helemaal niks. ik heb ook iedereen op het hart gedrukt me niet met kaartjes te verrassen .

rietepietz, (URL) - 29-09-’14 19:57
Renesmurf

Gelukkig dat het zo uitgepakt is!
Ik denk niet dat ik hem ga zien, dat moet dan net zo uitkomen ook he.

Renesmurf, (URL) - 29-09-’14 23:10
ria

Fijn dat je hebt kunnen genieten.

ria, (URL) - 30-09-’14 08:48
Thérèse

Wat grappig hè hoe iets heel anders kan uitpakken dan je gedacht had? En heel lief van je dochter zo’n mooi cadeau te geven.

Thérèse, (URL) - 01-10-’14 16:32
Desire

Ik hoorde alleen maar positieve reacties en hier ook weer één dussss :)

Desire, (URL) - 01-10-’14 19:41
Mirjam Kakelbont

Vrienden van ons zijn ook geweest, en die zeiden dat ze allebei de neiging hadden om rechtop te gaan staan toen Wilhelmina landde en Het Wilhelmus gespeeld werd. Terwijl die vrienden echt niet nadrukkelijk nationalisten zijn Fijn dat je genoten hebt!
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 01-10-’14 21:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.