EEGA


Ik beken, ik ben een verwoed wordfeudspeler. En niet sinds een paar weken, nee ik speel het al maanden. Toch ben ik niet verslaafd, want als ik het druk heb laat ik mijn tegenspelers gewoon een dagje wachten.

Maar die losse steeds terugkerende contactjes. Ik vind het zo gezellig. Ik speel het spel met een en vriendin, met een broer van haar, met haar zoon die mijn dochter dan weer van vroeger kent, met een paar kennissen die we wederzijds kennen. Het geeft mij zo'n ons kent ons gevoel. Zeker als er zo af en toe bij gechat wordt. Het lijkt net of we een heel klein beetje familie van elkaar geworden zijn.

Het doet mij denken aan de contactjes van vroeger, toen we nog met de hele familie in een groot dorp op de Veluwe woonden.Wanneer we de boodschappen op de markt gingen halen zagen we meestal heel veel bekenden. De broer van schoonzuster die, het zusje van zwager die, de buurvrouw van tante Lies en de dochter van een verre nicht van moeder en en....

Met geen van hen werd een heel langdurig gesprek gevoerd, het waren vaak maar een paar woorden maar het gaf mij wel een heel vertrouwd gevoel.

Het hele gedoe zal heus wel een keer weer overbeteren. (Ook zo'n mooi woord uit mijn kindertijd. Mijn moeder plachtte het nog wel eens te gebruiken)Als het zover is zal ik niet treuren maar het gewoon accepteren. Zo gaat dat met die hypes.

Eén ding zal ik echter nooit vergeten. Ik heb mijn levenlang gedacht dat het woord eega voor de vrouwelijke partner van een gehuwd paar was en dat ega voor de man werd gebruikt. Door wordfeud heb ik geleerd dat dit niet het geval is. Eega wordt voor zowel de vrouwelijke als de mannelijke vorm gebruikt.

Ik sluit af met een mooi winters plaatje. De verbinding is dat ik tijdens wintersportvakanties ook altijd volop aan het puzzelen was. Dat lijkt wel in mijn genen ingebakken te zitten.

2012-02/wordfp.jpg

                                                        klik

hanscke Zondag 05 Februari 2012 - 10:32 pm | | Standaard

acht reacties

Renesmurf

Ik heb totaal niks met spelletjes.

Maar MSN en twitter vind ik dan wel weer leuk. En mooie uitzichten ook.

Renesmurf, (URL) - 05-02-’12 23:40
Sjoerd

Ik heb ook helemaal niets met spelletjes, maar mijn dochter is ook helemaal verzot op dat spel…

Sjoerd, (URL) - 05-02-’12 23:59
Nanos

Ik speel het bijna een jaar en ik blijf het leuk vinden. Je kunt er zo veel aan doen of laten als je wilt, er zit geen dwang achter en er ligt geen speelbord in de weg. :-)

Nanos, (URL) - 06-02-’12 00:30
Hanny

Een prachtig winters plaatje! Een heel mooi doorkijkje!
Aan wordfeud begin ik niet. Ik heb trouwens niet eens een telefoon waarmee ik het kan spelen. Als dat wel zou kunnen, zou ik waarschijnlijk verslaafd raken en er veel te lang mee bezig zijn.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 06-02-’12 02:18
Marjolijn

Ik speel het niet, heb ook niets met die telefoonspelletjes.
Maar geniet volop.
Ik puzzel nog wel graag in een boekje.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 06-02-’12 08:37
Bertie

Mooie foto.
Ik speel het niet, twitter nog steeds niet, ben al blij dat ik de computer kan bedienen.
Het luchtige sociaal verkeer herken ik wel en ik houd er van. Dichterbij-komen vind ik al gauw benauwend.

Bertie, (E-mail ) (URL) - 06-02-’12 11:07
Thérèse

Is dat eigenlijk niet hetzelde spel als ‘scrabble’? Je snapt wel dat ik het tot nog toe niet speel, hoewel ik puzzelen vaak wel leuk vind.

Thérèse, (URL) - 06-02-’12 15:47
ria

Ik doe het nu ook sinds een paar dagen, ook met jou en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind en het ook niet zomaar beu zal zijn. Gelukkig kan ik goed tegen mijn verlies ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 07-02-’12 10:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam in reacties te voorkomen moet de volgende vraag beantwoord worden Hoe heet mijn hond? :Hessel
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.